Hírek

Megkezdődött a horgászkártyák postázása

2018. november 26., 13:38

Megkezdődött a horgászkártyák postázása, így a pecások hamarosan kézbe vehetik a régi, papíralapú horgászigazolványt felváltó plasztikkártyát. Vas megyében közel ezer horgász végezte el eddig a kötelező online regisztrációt az egyesületi irodákban.

Megkezdődött a horgászkártyák postázása

A régi, papíralapú igazolvány helyett jövőre már csak plasztikkártyával lehet horgászengedélyt váltani. A kártyaigénylés internetes regisztráció után lehetséges, ami minden horgász számára kötelező. Ez Vas megyében közel tízezer főt érint. A szövetség saját honlapján, közösségi oldalán, vízpartokon kihelyezett plakátokon, szóróanyagokon tájékoztatja a horgászokat arról, mi a teendőjük.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"Úgy érezzük, hogy a horgászok tájékoztatása érdekében megteszünk mindent, hogy őhozzájuk eljusson a hír, hogy minél előbb végezze el mindenki a registrációt. Jelenleg Vas megyében ezer fő körül van, akinek irodai regisztrációval lett meg a kártyaregisztrációjuk, de több ezren végzik ezt otthonról, mert ezt bárki elvégezheti. Jelenleg 110 ezer ember rendelkezik Magyarországon magyar horgászkártya-kártyaregisztrációval, tehát a folyamat jól halad, egyre több horgász tud erről."

A regisztrációhoz adókártya, személyi igazolvány, lakcímkártya továbbá a horgászigazolvány szükséges, és mindössze 15 percet vesz igénybe. Vas megyében 27 egyesületi irodában és 35 értékesítési ponton lehet elvégezni, így mindenki néhány kilométeren belül elérheti a hozzá legközelebbi regisztrációs helyet. Fontos tudni, hogy nem kötelező ahhoz az egyesülethez fordulni, ahol korábban a jegyváltás történt, bármelyik irodában lehet regisztrálni.

Tóth Emil - halászati őr
"Szeptember 1-től lehet a horgászkártya-regisztrációt megcsinálni, én szeptember 2-án már azonnal az elején regisztráltam, körülbelül 2-3 percet vett igénybe, mind online, mind a jegyváltási helyen néhány perces művelet. Halászati őrként a vízpartot járva a kollégáimmal együtt igyekszünk minden információt a horgászok elé tárni, ami a horgászkártyával kapcsolatos."

Év végéig több kihelyezett regisztrációs ponton is várják a pecásokat, a helyszínekről a szövetség honlapján lehet tájékozódni. (Felirat: www.vasivizeken.hu)  Érdemes minél előbb bejelentkezni a rendszerbe, hogy januárban gyorsabb legyen az engedéllyel kapcsolatos ügyintézés. A december 4-ig regisztrált horgászok közül két szerencsés nagyértékű személyautót, illetve floridai horgászüdülést nyerhet. A kártyák postázása november 26-án elkezdődött.