Hírek

Megkezdődött a Vépi út felújítása

2019. június 25., 13:56

A 86-os és 87-es főutak körforgalmától a Zanati útig a teljes szakasz rekonstrukciója megtörténik, szegélyeket cserélnek és aszfaltburkolatot terítenek. A beruházás egy nagyobb útfelújítási csomag részeként uniós forrásból valósul meg.

Megkezdődött a Vépi út felújítása

Több nagyipari cég telephelye is a Vépi úton található, így rengeteg kamion és teherautó jár erre.

Az út burkolata rossz állapotban van, egyenetlen az úttest és sok a kátyú. Már megkezdődtek a felújítási munkák: kicserélték a szegélyköveket, felmarták a burkolatot. Az egész Vépi út új aszfaltréteget kap, egy szakaszon teljes szerkezetcsere is történik. Kiegészítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, járda és kerékpárút is épül.

Koroknai Róbert - ügyvezető, Alpok Terra Kft.
"Marási munkákat végeztünk és szegélycseékéet, és most indul egy remix technológia, amivel az út felső szakasza lesz kijavítva, júliusban indulnak az aszfaltozási munkák, úgy tervezzük, hogy szeptember hónapban a teljes szakaszt át tudjuk adni."

TOP-forrásból több mint 5 km hosszan újulhat meg a város úthálózata. A Vépi út mellett a Dózsa György, a Jókai, az Újvilág, az Ernuszt Kelemen, a Márton Áron utca és a Sugár út rekonstrukciója is megvalósul.

Puskás Tivadar - polgármester
"Van egy 915 milliós csomag, amely szombathelyi utak felújításáról szól, ez 7 utat jelent, ennek egyike a Vépi út. Egy km 561 méteres szakasza újul meg, részben teljesen új burkolatot kap részben a burkolat megerősítése történik."

A Vépi úton forgalomkorlátozásra is számítani kell, a kivitelező szakaszosan zárja majd le a környékbeli ipari üzemekkel egyeztetve. A befejezési határidő év vége, de várhatóan már őszre elkészülnek a munkákkal.