Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Megkezdődött a Zanati kerékpárút építése

Adásban volt: 2015. október 27.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A tervek szerint november végéig elkészül a város felőli oldalról induló, a körgyűrűt keresztező és a Külső-Zanati útra rácsatlakozó közel háromszáz méteres szakasz.

A körgyűrű legforgalmasabb csomópontja a Zanati úti körforgalom, naponta több ezer jármű halad itt át. Évek óta tervben van egy, a várost és Zanatot összekötő biztonságos kerékpárút építése, de a beruházás ezidáig váratott magára. A decemberi közgyűlés január végéig adott határidőt az építtetőnek, hogy igazolja az út megépítéséhez szükséges pénz meglétét, valamint szándékát a kerékpárút megépítésére. Ez azonban nem történt meg, ezért januárban a gazdasági bizottság úgy döntött: addig nem hosszabbítja meg a szerződést a céggel, amíg nem mutatják be az igazolást.

Puskás Tivadar - polgármester
“Rögös és hosszú volt az út, de 2015 februárjában tartott közgyűlésen már azt jelenthettük be, hogy hogy a megvalósítás közelében vagyunk.”

Az előzményeket Puskás Tivadar polgármester foglalta össze a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Korábban sokan azzal magyarázták az építkezés csúszását, hogy a kivitelezővel szemben végrehajtás folyik, később kiderült, hogy a közeli sportszereket eladó áruház végleges használatbavételi engedélyére vártak.

Kövesdi Zoltán- jogi képviselő, Horwat Investment Kft.
“A jelenlegi fázis pedig a megvalósításnak feltétele, a Tescoval kötött kisajátítási megállapodás volt, amely nagyon elhúzódott, kisajátításpótló megállapodást nem tudtunk kötni, hanem kisajátítási hosszú hatósági eljárást kellett lefolytatni, azért indulhatott csak most.”

A munkagépek már felvonultak a területre, a tervek szerint november közepéig elkészül a 288 méter hosszú és 3,2 m széles szakasz a sportboltig.

Kántás Zoltán- önkormányzati képviselő
“Képviselőként nagy örömömre szolgál, hogy a 2014-ben elhangzott kampány ígéretemhez híven meg tud épülni a zanatiak illetve a zanati lakóközösség érdekében, de nagyon remélem, hogy a jövőben esetlegesen még a kerékpárturizmusba is be tud kapcsolódni  majd ez az útvonal.”

A második ütemben a sportáruház utáni szakasz épül meg, amit egyelőre ugyancsak a kivitelezést megelőző kisajátítási eljárások nehezítenek. A kivitelezőnek a terület tulajdonosaival: magánszemélyekkel és a Szova Zrt.-vel kell megegyeznie. A kerékpárút végleges befejezési határideje 2016 vége.

2015. október 27.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében