Hírek

Megkezdődött az Arany-patak medrének rendezése és fejlesztése

2019. július 17., 23:24

Megkezdődött az Arany-patak medrének rendezése és fejlesztése a Liget utcai fahíd és a Rohonci út közötti szakaszon. Sétányt alakítanak ki, napozóteraszokat, kavicszátonyokat, gyepes kocogópályát építenek és parkosítanak, így további elemekkel bővül az itteni rekreációs övezet.

Megkezdődött az Arany-patak medrének rendezése és fejlesztése

Látványos a változás az Arany-patak Sportliget mögötti szakaszán, dolgoznak a munkagépek, változik a meder képe. Már helyére emelték az új fahidat is. 2018-ban döntött úgy az önkormányzat, hogy a Sportliget fejlesztéséhez kapcsolódóan 40 millió forintot különít el a költségvetésből, hogy megnyíljon a patakpart a nagyközönség előtt. Mindezt az tette lehetővé, hogy a dozmati víztározó megépítésével megszűnik a mély meder és a magas partfal árvízvédelmi funkciója. A Perint-torkolatig, több mint fél kilométer hosszan zajlanak a munkálatok, ütemterv szerint. A befejezési határidő október vége.

Illés Károly - alpolgármester
"Teraszos kialakítás történik, ez által a patak feltárul a nagyközönség előtt, ki tudjuk használni a patakot, emberközelibb lesz a part, és sportolási célra is használni tudjuk. A patakon tipegők kerülnek kialakításra, egy híd is megvalósult, így összeköttetés történik a Csónakázó-tó és a Sportliget között."