MNB - 2
MNB

Hírek

Megkezdődött az Egészségügyi Alapellátó építése

2019. szeptember 19., 13:51

Megkezdődött az Egészségügyi Alapellátó építése a kórházzal szembeni, volt városi strand területén. 15 rendelő készül el, ide költöznek majd az SZTK épületéből a háziorvosok és fogorvosok. A kivitelezésre 14 hónap áll rendelkezésre. Területbejárásra hívták a sajtó képviselőit.

Megkezdődött az Egészségügyi Alapellátó építése

Felvonultak a munkagépek a volt városi strand területén, megkezdődött a sportközpont épületének bontása.

Itt létesül az Egészségügyi Alapellátó. Az 1400 négyzetméteres, H-alakú épületben az egy orvos-egy rendelő modell alapján 4 háziorvosi és 10 fogorvosi rendelő kap helyet, továbbá ide költözik a Wesselényi utcából a fogászati ügyelet. Az utcafronti szárny kétszintes, a hátsó rész egyszintes lesz. A beruházás pályázati forrásból valósul meg.

Puskás Tivadar - polgármester
"TOP pályázat, és összességében 686,5 millió forint invesztíciót jelent. Ez 15 darab rendelő."

A közbeszerzési eljárás márciusban indult, az építkezés szerdán kezdődött el, és 14 hónap múlva kell befejeződnie. A kivitelező szerint ennél rövidebb idő alatt is elkészülhetnek. Az építési forgalmat nem a kórház felőli oldalon bonyolítják, hogy ne zavarják a betegeket. A területen lévő fák többsége megmarad, és 75 új parkoló is létesül.

Dreiszker Levente - ügyvezető, Dreiszker és Társa Kft.
"Miután elbontásra kerül az épület, ez jövő hét közepe, megkezdjük az új épület alapjainak ásását, kitűzését, elkezdjük építeni, és az alapozással párhuzamosan, egy picit eltolva a hátsó területen a parkoló közművesítését, építését is szeretnénk az idei évben kezdeni."

"A Markusovszky kórház tőszomszédságában épül meg ez az alapellátó központ, egyfajta egészségügyi negyed valósul így meg."

Hende Csaba országgyűlési képviselő azt is elmondta, hogy el kell kezdeni gondolkodni, miként hasznosítható az állami tulajdonban lévő SZTK-épület, ami az alapellátó elkészültével teljesen kiürül.