Hírek

Megkezdődött az egyetemi és főiskolai kosárlabda bajnokság rájátszása

2024. április 10., 10:18

Megkezdődött az egyetemi és főiskolai kosárlabda bajnokság rájátszása. Ott van a legjobbak között a SzoESE együttese, amely a Debrecent fogadta hazai környezetben. A párosmérkőzés győztese szerepelhet a négyes döntőben.

Megkezdődött az egyetemi és főiskolai kosárlabda bajnokság rájátszása

Kiválóan szerepelt a SzOESE a Magyar Egyetemi és Főiskolai Kosárlabda Bajnokság alapszakaszában: a lányok a harmadik helyet szerezték meg, így biztosították helyüket a legjobbak között. A keleti és nyugati csoport 4-4 csapata került egymással szembe, hogy párosmérkőzésen döntsék el, ki kerülhet a Final Fourba. Szabó László tanítványai régi ismerősként köszönthették a DEAC csapatát, hiszen az elmúlt években többször is találkoztak.

Szabó László - vezetőedző, Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület

Az ellenfelünk nagy erőssége, hogy régóta együtt játszanak és ráadásul a NB I/B csoportos csapatuk is van illetve az utánpótlásuk is viszonylag jó és ez alkotja, hogy ők viszonylag jó csapat, így a csapat szót kiemelve. Én azt gondolom, hogy mindenben fel kell, hogy vegyük a harcot. Ha ki kellene emelni egy dolgot, akkor én azt gondolom, hogy nagyon remélem a magas poszton leszünk talán erősebbek. Gondolva itt a Plózer Petrára vagy gondolva itt a Horváth Fruzsinára.

A keleti csoport ezüstérmese nagy elánnal játszott, gyors indításokkal mattolta a SzoESE védekezését, így hamar megnyugtató előnyre tett szert. Ezt látva, szerkezetet váltott a vasi együttes, de nem sikerült a hajdúsági lányokat kizökkenteni a ritmusból. A nagyszünet viszont jót tett a házigazdának, a folytatásban feljavult a támadójátéka. Főként Plózer Petra volt elemében, aki a lepattanók begyűjtése mellett a pontok termelésében is jeleskedett. A palánk alatti hatékonyságnak köszönhetően csökkent a különbség, és úgy tűnt, hogy a záró etapra kiélezett csatát láthat a közönség. Erre azonban nem került sor, mert az utolsó negyedben elmaradtak a hárompontosok, miközben a DEAC kosarasai biztos kézzel dobtak. Végül 75-59-re megnyerte a találkozót a Debrecen, amely lélektani előnybe került a hazai pályán vívandó szerdai visszavágó előtt.