MNB
MNB - 2

Hírek

Megkezdődtek a ballagási ünnepségek

2019. május 03., 14:56

Több száz végzős diák búcsúzik iskolájától ezekben a napokban Szombathelyen is. A fiatalok négy vagy több közösen eltöltött év után köszönnek el tanáraiktól és osztálytársaiktól. Lesz, aki munkába áll, mások a felsőoktatásban tanulnak tovább.

Megkezdődtek a ballagási ünnepségek

Virágdíszes tantermeken és folyosókon vonultak végig az élelmiszeripari szakgimnázium végzősei. Idén hat osztályban több mint száz diák ballag, szakközépiskolás és szakmunkás tanulók vegyesen.

Czebula Katalin Jadviga
"Nagy izgatottsággal készültem, jó pár napja elterveztek a sminkemet, a hajamat, és persze a tanulást sem hanyagoltam el."

Lesz, aki itt marad, mások élelmiszermérnöknek vagy földmérőnek tanulnak tovább a felsőoktatásban, többen pedig munkába állnak.

Kondics Ferenc - igazgató, Élelmiszeripari és Földmérési Szakgimnázium
"Mi annak örülünk leginkább, ha az érettségi és a szakmai vizsga után a tanulók még itt maradnak nálunk, és vagy technikusvizsgát szereznek az érettségizett tanulók, vagy úgy döntenek azok a tanulók, akik szakmai vizsgát szereztek, hogy két év alatt az érettségit is megszerzik."

Könczöl Szilárd
"Munkába szeretnék már állni, terveim a tanulással igazából már nincsenek."

Fehér virágokkal díszítik a bejáratot a 11.-es diákok ballagó társaik tiszteletére. Az osztálytermekben is helyükre kerülnek a boldogság kék madarai és a lufik. A Kanizsai Dorottya Gimnáziumban napok óta a ballagásra készülnek.

Lengyelné Molnár Mária - osztályfőnök, 12.K
"Mindig azt szoktam nekik tanácsolni, hogy soha semmit ne fogadjanak el kétkedés nélkül, és az éremnek mindig két oldala van. És a kérdezés joga mindig az övüké."

A végzősök könnyek között búcsúztak tanáraiktól és megajándékozták egymást. Idén négy osztályban 131 kanizsais diák ballag.

Rozmán Milán
"Elballagni ez egy újmérföldkövet jelent az életben, egyik ajtó bezárul, egy másik kinyílik."

"Csüggedni nem szabad."

A ballagás a szülők számára is jeles alkalom, hiszen gyermekük felnőtt korba lép.

Mikus Piroska
"Nagyon hamar eltelt ez a négy év, aminek örülünk is, meg nem is, nyilván várja  a nagybetűs élet az én gyermekemet is, és az összes többit."

A szabadtérre tervezett ballagás forgatókönyvét átírta a hirtelen jött eső, a tornateremben folytatódott az ünnepség.

riporter: Krizsán Zsuzsanna
"Nem csak a ballagók könnyeznek, hanem az ég is, nem volt szerencséjük az időjárással a diákoknak. A mai nap még az ünneplésről szól a számukra, aztán hétfőn a nagy megmérettetés következik, hiszen hétfőn a magyar nyelv és irodalom írásbelikkel elkezdődnek az érettségi vizsgák."