Hírek

Megkezdte az edzést Halmosi

2010. február 04., 10:59
A válogatott Halmosi Péter első szombathelyi munkanapja ma a konditeremben kezdődött. A Haladás focistája teljes erőbedobással csak hétfőn kapcsolódik társaihoz. Mint azt keddi híradónkban közöltük, a válogatott labdarúgó térítésmentesen igazolt a Haladáshoz az angol Hull Citytől. Fizetésének nagyobb részét a szigetországi klub állja.

Én ezt érzelmi alapon döntöttem el, nem szakmai alapon, mert ha szakmai alapon határozok, akkor sohasem jövök haza - mondta Halmosi Péter ma délelőtt, a mintegy 2000 kilométers út megtétele utáni első hazai, átmozgató edzésen. Az angol Hull City játékosa elmondta: egy hónappal ezelőtt vetődött fel a gondolat, hogy a tavaszi szezonban anyaegyesületének színeiben lépjen pályára. A klubok megegyeztek a feltételekben, így a válogatott játékos újra itthon rúghatja a labdát. A focista külföldön is figyelemmel kísérte a Haladás eddigi szereplését és bizakodó a folytatást illetően.

Halmosi Péter - játékos, Szombathelyi Haladás
"Nagyon jó alapozáson vannak túl, nem lesznek erőnléti gondok. Ennek a csapatnak, ha most kezdődne a bajnokság, simán az első 5-6 között kellene lennie."

Míg Halmosi a konditeremben edzett, addig a társak Róth Antal vezetőedző irányításával az Illés Akadémia műfüves pályáján készültek a tavaszi idény folytatására.

Róth Antal vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"A következő időszakban elsődleges célunk, hogy az elvégzett munka a rajtra úgy segítsen bennünket, hogy optimális állapotba kerüljön a csapat."

A gárda holnap Ausztriában, Schandorfban folytatja a felkészülési mérkőzések sorozatát. Halmosi Péter még nem lép pályára.