Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Megkezdték a tűzifa szállítását

Adásban volt: 2017. november 10.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Országosan több mint kétezer önkormányzat nyert a Belügyminisztérium szociális tüzelőanyag pályázatán.. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. már megkezdte a szociális tűzifa kiszállítását a nyertes önkormányzatoknak Vas megyében. Eddig 92 településsel vették fel a kapcsolatot.

Szociális tűzifát pakolnak a kamionra a szentpéterfai erdőben lévő depóból. Itt közel 800 m3-t fát tárolt el a Szombathelyi Erdészet a korábbi kitermelésekből. A társaság 2011-től vesz részt a szociális tűzifa programban, így az őszi-téli rohamra már év elején felkészültek. Emiatt a sikeresen pályázott önkormányzatok számára száraz tüzelőt szállítanak. Kezdetben 26, most már 92 települést szolgálnak ki a program keretében. Ez több mint négyezer m3 fát jelent.

Csapó György
Durván 2 ezer családnak jelent hozzájárulást a téli tüzeléshez, fűtéshez. Társaságunk annyiban segít még az önkormányzatoknak, amennyiben a fuvart is tőlünk igénylik, akkor azt önköltségi áron csináljuk meg az önkormányzatok felé.

A Belügyminisztérium szociális tűzifaprogramjára az ötezer főnél kisebb települések nyújthatták be igényüket. Gencsapáti minden évben pályázik, idén 88 m3-t vásárolhattak meg a kapott támogatásból. A szállítmány már meg is érkezett az önkormányzat udvarára.

Bodorkós Ferenc – polgármester, Gencsapáti
A 80 év fölötti lakosság arányában, illetve a munkanélküliek arányában lehetett pályázni, így összesen 160 m3-re lettünk volna alkalmasak, de 88 m3-t kaptunk, aminek nagyon-nagyon örülök, hogy ennyivel tudjuk az itteni rászoruló embereket segíteni.

A szociális tűzifaprogram nyertesei február 15-ig kell, hogy megkapják az igényelt mennyiséget. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. november első hetéig közel 200 m3 fát szállított ki az érintett önkormányzatoknak.

2017. november 10.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében