MNB
MNB - 2

Hírek

Megnyerte az alapszakaszt a Falco

2012. április 02., 17:37

Alapszakaszbéli utolsó hazai mérkőzésén a Kaposvári KK csapatát verte 105:75 arányban a Falco-SZOVA KC Szombathely. A történelmi csúcsot jelentő, 22. győzelemmel biztossá vált a vasi sárga-feketék első helye az alapszakaszban.

Megnyerte az alapszakaszt a Falco

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a listavezető Falco-SZOVA KC Szombathely a nyolcadik helyen álló Kaposvári KK csapatát fogadta az Aréna Savarai picit foghíjas lelátói előtt. Annak ellenére, hogy a derbi mindkét gárda számára nagy jelentőséggel bírt, a sárga-feketék szinte az első negyedben minden lényegi kérdést eldöntöttek. A 34:13-ra végződő nyitóetapot követően a Falcótól örömkosárlabdát láthattak a szurkolók. Bencze Tamás vezetőedző a mérkőzésre nevezett valamennyi játékosát csatába  küldhette, egyedül a kisebb sérüléssel bajlódó Simon Bence nem lépett pályára. A szombathelyiek végül 105:75-re nyertek és ezzel már matematikailag is megnyerték az alapszakaszt.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA KC
...


A Falco klubcsúcsot állított fel azzal, hogy az alapszakaszban 22 mérkőzést is megnyert. A 23. győzelmet szerdán 18 órakor Nyíregyházán gyűjthetik be a vasi sárga-feketék.