Hírek

Megnyílt az Adventi vásár

2018. november 26., 13:46

Már az első napon benépesült a Fő tér, ahol pénteken nyílt meg hivatalosan az idei Adventi vásár. Az eddigieknél is több látványosság és még több program várja a szombathelyieket december 24-ig.

Megnyílt az Adventi vásár

Karácsonyi díszbe öltözött a megújult Berzsenyi tér is, de a legtöbb látványosság a Fő téren várja a szombathelyieket. Már az első napon népszerű volt az új fényszökőkút , a gyerekek kedvence lett a világító óriásmackó, és volt, aki a rénszarvas szánját is kipróbálta.

Gábriel Vivien
A szánra már rácsücsültek, csak nem volt még bekapcsolva a világítás. Most akarjuk majd megnézni. Meg már megnéztük a fényszökőkutat, meg a rénszarvas is nagyon jópofa, úgyhogy most megyünk a szánhoz megnézni.

A  kisgyermekek már birtokba is vették a korcsolyapályát, amely egészen szilveszterig várja a csúszkálni vágyókat. A pavilonokban 42 vásározó portékái közül lehet válogatni: a téli sapkák, kesztyűk mellett teaféléket, fürjtojást, karácsonyi díszeket kínálnak és adventi koszorúból is van bőven. A hidegben sokan egy pohár forró ital mellett hangolódtak az ünnepre.  

Mi Beledből jöttünk, egy munkahelyi közösség vagyunk, egy jó közösség, és minden évben eljövünk ide, nagyon jól érezzük magunkat, és szívjuk magunkba a karácsony szellemét.

Roisinger Alexandra
A forró puncsnak karácsonyi hangulata van, szegfűszeggel fűszerezzük, egy kis naranccsal megszínezzük, mindenkinek ajánlom.

A vásárt Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntő szavai után a szervező önkormányzat nevében Puskás Tivadar polgármester nyitotta meg, és a “Szombathely Advent” feliratú bögre megvásárlásával jótékonyságra buzdította a szombathelyieket.

Puskás Tivadar polgármester
Minden 500 Ft-ból 150 forint a rumi gyermekotthon lakóinak megsegítésére szolgál, tudják, hogy ott leginkább szombathelyi gyerekek laknak.

A karácsonyig tartó programok sorát Kiss Márton zongoraművész előadása nyitotta meg, majd Zsuzsics Armandó énekelt.

Karácsonyig a kis- és a nagyszínpadon ismert zenekarok és helyi művészeti csoportok adnak műsort. Az óriáskoszorú első gyertyáját december 1-jén, szombaton gyújtja meg ökumenikus szertartás keretében a polgármester.