Hírek

Megrendezte verssoroló gáláját a Derkovits Gyula Általános Iskola

2024. április 15., 19:06

Derkovits Gyula születésének 130. évfordulóján, a festő művei között rendezte meg verssoroló gáláját a Derkovits Gyula Általános Iskola pénteken a Szombathelyi Képtárban. 63 tanuló csillogtatta meg tudását. Sötétedés után az alkotó munkáiból összeállított fényfestés borította be az iskola homlokzatát.

Megrendezte verssoroló gáláját a Derkovits Gyula Általános Iskola

álljunk bele, ha kell...

Énekszóval kezdődött a Derkovits Általános Iskola verssoroló gálája. 5:28 Balogh Flóra Lili részt vett a nyitószámban, és egy Aranyosi Ervin művel is készült a gálára. Szeret verseket tanulni.

Balogh Flóra Lili - tanuló

“Már több éve előadok, sokat megtanulok, és igazából mindent szeretek bennük.”

Az iskola növendékei virággal köszöntötték meghívott vendégeiket, majd Reichert Judit igazgatója üdvözölte a jelenlévőket.

Reichert Judit - igazgató, Derkovits Gyula Általános Iskola

“Mi úgy hisszük, a Derkovitsban tanító pedagógusok, hogy minden gyerek tehetsége valamiben, és nekünk az a feladatunk, hogy ezt a tehetséget felfedezzük, felfedeztessük a gyermekeinkben, és ez a verssoroló gála erre kiválóan alkalmas, hiszen ez nemcsak a versekről szól, hanem a művészetekről is, ugyanis iskolánkban táncoktatás is folyik, énekkar is működik, tehát azt gondolom elég széles a paletta ezen a verssoroló gálaműsoron, ahol a gyerekek megcsillogtathatják a tehetségüket.”

A tanulók és felkészítő tanáraik munkáját dicsérte köszöntőjében Horváth Soma.

Horváth Soma - alpolgármester

“Én mindig erről az eseményről rendkívül feltöltődve, nagyon nagyon pozitív élményekkel szoktam elköszönni. Hogy miért? Azért, mert a diákok és a fellépőközösség szemében látom azt az igazi tüzet, hog szívvel lélekkel készülnek a táncokra, a verseknek az elmondására, felolvasására, vagy éppen az énekekre. Egész egyszerűen érezhető, hogy szívvel lélekkel, heteken, hónapokon is akár keresztül azért dolgoznak, készülnek a gyerekek akár iskolaidő után, hogy itt fellépjenek, és, hogy minket elkápráztassanak.”

A gálát Fodor István tankerületi igazgató nyitotta meg, aki az alkotás és a művészet fontosságáról beszélt.

Mert az ember alkotni, teremteni képes, az alkotás öröme már magában édes.

A verssoroló gálát 2009 óta rendezi meg az iskola. A szervezők célja változatlan: meg szeretnék mutatni a gyerekeknek, hogy a művészet mennyire fontos az életben. Az idei gála azért volt különleges, mert a névadó művei között, születésének 130. évfordulóján valósulhatott meg. 240415derkovits_falfestes Sötétedés után a Derkovits-iskola zeneszó mellett borult színbe. A névadó festőművész alkotásai jelentek meg az épület falain.