Hírek

Megsemmisítette ellenfelét a Falco KC Szombathely

2020. február 10., 13:08

A sárga-feketék remek védekezésüknek is köszönhetően 26 ponttal, 89-63-ra legyőzték az Alba Fehérvárt. Visszatért az Aréna Savariába a korábbi szombathelyi közönségkedvenc, Darrin Govens.

Megsemmisítette ellenfelét a Falco KC Szombathely

A Falco és az Alba Fehérvár is vereség után próbált javítani az Aréna Savariában, a szombathelyiek az újonc Oroszlány, a fehérváriak a Kecskeméttől kaptak ki az NB I-es kosárbajnokság legutóbbi játéknapján.

A találkozó első kosarát a vendég székesfehérváriak dobták, Markovics távolról talált be - az első percben vezetett először és utoljára az Alba Fehérvár a hazai pályán még veretlen Falco ellen. Curry hármasával előbb egyenlített, 2:20: Benke trojkájával pedig már 8-3-ra elhúzott a címvédő. 05:18: Az első negyedben csereként lépett pályára a korábbi szombathelyi közönségkedvenc, Darrin Govens, aki közel 3 szezonon át volt a Falco húzóembere, 06:20: a magyar válogatott amerikai légiós azonban nem hozta az Aréna Savariában korábban megszokott formáját, egy óriási homállyal kezdte a a mérkőzést. 12:50: A Falco a szívós védekezésével szinte megfojtotta az Alba játékosait, ennek köszönhetően már az első etap végére 10 pontra duzzadt az előnye, 13:25: Hooker süllyesztett el egy hárompontost a vendégek gyűrűjében.    

Az Alba a második negyedben Govens szerencsés triplájával feljött öt pontra, azonban a sárga-feketék újra szigorítottak a védekezésükön, 31:10: Reddick három ember gyűrűjében is megoldotta, így újra átlépte a tízpontos különséget a Falco, 38-27. 34:30: Az első félidő utolsó perceit is uralta, Curry a saját labdaszerzése után könnyedén tette fel a ziccert, 36:20: így a nagyszünetben 15 ponttal, 42-27-re vezetett a címvédő.

A második félidő úgy folytatódott, ahogy az első véget ért, Washington hárompontosa után már 21 pont volt a Falco előnye, 50-29-et mutatott az eredményjelző. 48:50: Az Alba nem tudott mit kezdeni a hazaiak kőkemény védekezésével, ráadásul a vendégek az üres dobóhelyzeteket is kihagyták, ezért nem tudtak közelebb kerülni. 55:25: Ráadásul szerencséjük sem volt, Perl Zoltán a harmadik negyed utolsó percében, a dudaszó pillantában talált be kintről.

A zárófelvonásban a sárga-feketék már arra is ügyeltek, hogy kiszolgálják a lelkes közönségüket. 01:06:24: A találkozó legszebb jelenete Curry hatalmas zsákolása volt, az amerikai légiós szabása az NBA-sztárokat idézte. 01:07:15: A Falco a végére teljesen megsemmisítette ellenfelét, és végül 26 ponttal, 89-63-ra legyőzte az Alba Fehérvár együttesét.

Váradi Benedek - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
“Azt gondolom, hogy nagyon jól játszottunk a mérkőzésen. Hatvanhárom ponton tartottuk az Albát, és ez volt a kulcs. Szépen játszottunk csapatként, 28 asszisztunk lett, úgyhogy azt gondolom, hogy ami a statisztikában van, az mindent elmond arról, ami történt.”

Az élvonalbeli kosárlabda bajnokságban most válogatott szünet következik, a Falco legközelebb egy hónap múlva, március 7-én, a Sopron otthonában lép pályára.