Hírek

Megszakadt az Admiral-Hali hazai győzelmi sorozata

2011. november 29., 17:10

Döntetlennel fejezte be az NB I-es futsal-bajnokság őszi szezonját az Admirál-Haladás VSE. A szombathelyiek az Üllő FC Cső-Montage gárdájával játszottak 3:3-at az Aréna Savariában. Pálmay Tamás együttese az előkelő hetedik helyen várhatja a januári folytatást.

Megszakadt az Admiral-Hali hazai győzelmi sorozata

Népes szurkolótábor előtt fogadta a pontvadászat 11. fordulójában az Admirál-HVSE az Üllő FC gárdáját: több mint félezer néző várta a két jó formában lévő csapat összecsapását. A találkozó első félidejében aztán csak a vendégek igazolták azt, hogy jó passzban vannak: a 13. percben egy mintaszerű akció végén Simon Zsolt révén megszerezték a vezetést. A játékrész hajrájában pedig még fokozni is tudták a tempót: a 16. percben ugyan még kihagyták a kisbüntetőt, ám 20 másodperccel a szünet előtt Krizbai találatának köszönhetően már két góllal jártak előrébb.

Térfélcsere után szerencsére egy teljesen más felfogásban játszó zöld-fehér gárda lépett pályára és ez gólokban is megmutatkozott. Németh Péter szépített a második játékrész első pillanataiban, Jáger kontrából szerzett találata pedig már az egyenlítést jelentette a Haladás számára. Ezzel azonban még nem volt vége a hazai gólsorozatnak: Halmos átlövése után már a szombathelyiek vezettek 3:2-re. A 34. percben Pálmay Tamás együttese eldönthette volna a derbi kimenetelét, ugyanis kiállították a vendégek csapatából Bánfalvit. Emberelőnyben azonban hatalmasat hibázott a vasi védelem és Takácsnak csak az üres kapuba kellett helyeznie. A végjátékban már több gól nem esett, így 3:3-as döntetlennel zártak a küzdő felek.

Pálmay Tamás vezetőedző, Admirál-Haladás VSE
Sajnos nem találtuk a ritmust az első félidőben. Az történt a pályán, amit a Cső akart. Vissza tudtak állni, tudtak kontrázni. Készültünk erre, de nem tudtuk megvalósítani az ellenkezőjét. A második félidőben tudtunk ritmust váltani, fordítottunk is. Négy a háromban kellett volna még egy gól, hogy ezt a meccset is meg tudjuk nyerni.

Az őszi szezon végén a 17 pontos Admirál-Haladás VSE a tabella 7. helyén áll. A bajnokság január közepén folytatódik.