Hírek

Megszerezte első bajnoki pontját a Haladás

2011. augusztus 09., 14:41

A Vasas otthonában játszott 0:0-ás döntetlent a vasi gárda.

Megszerezte első bajnoki pontját a Haladás

Remek időben, ám csak  alig félezer néző előtt lépett páylára a Vasas- Híd vendégeként a Haladás-Sopron Bank NB I-es futballcsapata  a pontvadászat negyedik fordulójában. A két pontnélküli gárda mérkőzését a vasiak kezdték jóval agilisabban: a 9. percben Nagy I. Gábor jobb oldalról érkező beadása után Halmosi pörgetett kapu  fölé kecsegtető helyzetben.   A 14. percben Kovács-Halmosi-Kenesei volt a labda útja. A Haladás támadója mintegy  8 méterről lőtt az oldalhálóba. Kenesei lövőkedve a továbbiakban sem hagyott alább: a 20. percben is életerős  löketet eresztett meg, ám ezúttal sem talált be Ilizi  ketrecébe. A 31. percben Nagy I. Gábor is útjára indított egy föld-levegő rakétát, ám a hazaiak kapusa hárítani tudta a léc alá tartó labdát. Az igen indiszponáltan játszó hazaiak igazi gólhelyzet nélkül zárták az első félidőt.

Térfélcsere után is a Haladás maradt támadásban: az 52. perben kishíján sikerült kihasználni Ilizi ügyetlenkedését, ám Kovács kecsegtető szituációban rossz megoldást választott.  Akárcsak Szabó sípmester a derbi 61. percében, amikor nem ítélt büntetőt a kilépő Irhást lerántó Katona produkciója után. A találkozó legnagyobb Haladás helyzetét két Vasas játékos hazta össze a 73. percben: Korolovszky előreívelése után Polényi elfejelte a labdát Ilizi mellett, ám a fővárosiak kapusa óriási sprint végén szögletre tudta ütni a hálóba tartó labdát. A 82. percben még Irhás próbálkozott meg egy bombával, ám a 18 méterről leadott lövése centikkel a keresztléc fölött hagyta el a játékteret.

A találkozó végül gólnélküli döntetlennel ért véget, amelynek inkább a hazaiak örülhetnek. A Haladás ugyan megszerezte a szezonban  első pontját, ám  a helyzeteket tekintve 2 egyértelműen  a Fáy utcában hagyott.