MNB
MNB - 2

Hírek

Megszerezte első győzelmét az NB II-es férfi röplabdabajnokság záró szakaszában a SZOESE

2018. április 24., 13:45

A szombathelyiek 3:2 arányban győzték le a vendég Győri Széchenyi  együttesét.

Megszerezte első győzelmét az NB II-es férfi röplabdabajnokság záró szakaszában a SZOESE

Az utóbbi években egyre kevesebb felnőtt férfi röplabdacsapat szerepel a különböző bajnokságokban. Az NB II-es pontvadászat zárószakaszában  a nyugat-magyarországi régióban csupán három együttes mérheti össze a tudását. A Szombathelyi Egyetemi SE a Zalaegerszegi TE, valamint a Győri Széchenyi csapataival találkozik még, mivel a korosztályos gárdák most már külön rájátszást vívnak egymással.

Gál László - tiszteletbeli elnök, SZOESE
“A mostani bajnokságot úgy oldotta meg a Magyar Röplabda Szövetség, hogy a nagyon kevés felnőtt csapat bajnokságát kiegészítették az NB I-es együttesek junior csapataival. Így ez a nyugati-csoport nyolc csapattal játszott.”

A SZOESE csapata az első fordulóban nagyon szoros mérkőzésen 3:2 arányú vereséget szenvedett Zalaegerszegen. A vasiak a második játéknapon a szinten jó erőkből álló Győri Széchenyi együttesét fogadták az egyetemi sportcsarnokban, ahol a nézők egy kifejezetten színvonalas derbit láthattak.

Gőczi István - elnökségi tag, SZOESE
“NB II-es mezőnyhöz képest nagyon jó a mérkőzés. A Győr nagyon jó csapat és mi is felszívtuk magunkat. Kár, hogy kevesen vagyunk. Három-négy játékosunk nincs itt. Több cserével még szorosabbá tudnánk tenni.”

A nagy csatát hozó mérkőzést végül a SZOESE nyerte meg 3:2 arányban. A szombathelyiek legközelebb április 29-én vasárnap, a ZTE csapatát fogadják NB II-es bajnoki mérkőzésen.