Hírek

Megszűnnek az elöntések

2019. június 06., 13:13

800 millió forintból közel 9 kilométer hosszan újul meg a város csapadékvíz-elvezető rendszere. A fejlesztés két ütemben valósul meg a területfejlesztési operatív program támogatásával. Így több utcában megszűnnek a nagy eső után tapasztalható elöntések.

Megszűnnek az elöntések

Markoló dolgozik a külső Nárai úton.

Elkezdődött a csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója. Másfél kilométeres szakaszon építkeznek: víznyelőket és 80 cm átmérőjű beton tisztító aknákat alakítanak ki, ami majd vízteleníti az úttestet. Korábban gyakoriak voltak az elöntések itt egy nagy eső után. Aurél bácsi hetven éve lakik itt, ő is tapasztalt már ilyet. (9:07, 9:14) A házán repedések láthatók és omlik a vakolat, ez is a vizesedés következménye.

Szabó Aurél
"Nem csak itt nálunk, a szomszédban, a harmadik szomszédban is mindent elöntött a víz, nem ment el a víz, hiába fölásták nekem is, újból megcsinálták, mégse jó az egész."

A lakók a körzet képviselőjének is régóta panaszkodtak már az itteni áldatlan állapotok miatt.

Ágh Ernő - önkormányzati képviselő
"Kezelhetetlen volt ez a terület, és nagyon örülök, hogy ebbe a projektbe bekerültünk, mert ez megoldja a problémát. Ha ez a pályázati pénz nem lett volna, a városnak önerőből ezt nagyon nehéz lett volna megcsinálni, elhangzott, 130 millió forintba kerül ez a beruházás.

Kevésbé látványos, de annál fontosabb beruházásról van szó, amely 2016-ban indult - mondta a polgármester. A városban nyolc helyszínen valósul meg a rekonstrukció.

Puskás Tivadar - polgármester
"Már megvalósult a Stromfeld-lakótelepnél illetve a Joskar-Ola-lakótelepnél lévő csatornáknak a felújítása illetve építése, kettő most van folyamatban. Ezek közül az egyiket látjuk, ez a Nárai úti beruházás."

Itt az útszűkület miatt jelzőlámpás forgalomirányítás mellett, váltakozó irányban halad a forgalom, az autósok 40 km/órával hajthatnak. Ezzel párhuzamosan már dolgoznak a Mérleg utcában, és a többi négy helyszínen is heteken belül elkezdődik a csatorna-rekonstrukció.