MNB
MNB - 2

Hírek

Megtartják a táborokat

2020. május 27., 22:29

A kormány döntése értelmében június 16-ától megtarthatók a táborok, napközis és ottalvós szervezésben egyaránt - a járványügyi szabályok betartására azonban fokozottan figyelni kell.

Megtartják a táborokat

Köhögő, tüsszögő vagy más betegség tüneteit mutató gyermek nem táborozhat, a szülőnek nyiltakoznia kell arról, hogy gyermeke egészséges. A Népegészségügyi Központ útmutatásait figyelembe véve Szombathelyen is elkezdődött a táborok szervezése. Az Agora Élménynapokkal várja a kisiskolásokat.  

Kiss Andrea - igazgatóhelyettes, Agora Szombathelyi Kulturális Központ
Általában egy tábor az 1 hetes, mi viszont azt találtuk ki, hogy június végétől egészen augusztus közepéig olyan programokat, élménynapokat kínálunk, amelyekre be lehet jelentkezni akár egy napra, akár 3 napra, akár 3 hétre, és a szülő dönti el, az ő szabadideje, az ő munkája, az ő tervei, hogy a gyerekeit itt szeretné-e nálunk elhelyezni. 01:02

Hogy a védőtávolságot tartani lehessen, a Sportház nagytermében alakítanak ki egy óriási játszóteret, de a foglalkozások, vetélkedők jó részét igyekeznek a szabadban megszervezni.

Jó idő esetén szinte minden percet a levegőn töltenek majd a megyei horgász szövetség táborának lakói is. Augusztus 3-ától 8-áig Vaskeresztesen fogadják a gyerekeket.

A telefonnál: Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
“A gyerekek a szövetség  központjában lévő fogadóban kapnak ellátást, és most természetesen a higiénés szabályokra kiemelten fogunk figyelni, ugye minden szobához tartozik fürdőszoba, illetve az épületet mindenhol található kézfertőtlenítő szerekkel fogjuk ellátni, és azon leszünk, hogy a gyerekek minél több időt töltsenek a vízparton, ahogy ez szokott is lenni.”

Minden táborhelyszínen az egészségügyi tudnivalók oktatásával indul a program. Így lesz ez a gyöngyösfalui Holdfény Ligetben is, ahol 15 turnusba, napközis és bentlakásos táborokba jelentkezhetnek a gyerekek: óvodásoktól egészen a középsikolás korig.

Szőnye Péter - ügyvezető, Holdfény Liget
Nagyon fontos, hogy szabadtéren vagyunk itt a Holdfény Ligetben, abban az esetben, ha eső van, több zárt, nagy légterű helyiségünk is van, pl. a rendezvénysátrunk, ami 500 négyzetméteres, ami nem is teljesen zárt, hanem részben nyitott, itt óriási lehetőség van, nagyon jól elférnek a gyerekek. 02:52

A rendszeres kézmosás, a fertőtlenítés sehol sem marad el, a gyerekcsoportokat elkülönítik egymástól, és amikor csak lehet, megtartják a másfél méteres védőtávolságot. Ügyelnek a tisztaságra, az eszközök, felületek fertőtlenítésére, és a konyhai higiéniára.

Az eddigi jelentkezések alapján úgy tűnik, a családok jelentős része igénybe veszi a táborozás valamely formáját: a kisebb gyermekek esetében gyakori, hogy elfogyott a szülők szabadsága, a nagyobbak pedig a hosszú karantén miatt egyre inkább igénylik kortársaik társaságát.