Hírek

Megtartotta decemberi ülését a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága

2014. december 12., 16:30

A tagok egyhangúlag megszavazták többek között a térfigyelő kamerák továbbfejlesztésének támogatását, valamint azt is, hogy a Gyepmesteri Telep működtetését a Közterület-felügylet veszi át.

Megtartotta decemberi ülését a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága

A bizottság tagjai elsőként arról tárgyaltak, hogyan sikerült megvalósítani a Szent Márton program 2014. évi eseményeit, amelyek legfőbb célja  a kapcsolatépítés volt. Horváth Soma arról érdeklődött, vajon a  pápa valóban ellátogat-e Szombathelyre 2016-ban. Lendvai Ferenc szerint a Szentszék ígérete, mely szerint a város fogadhatja a Szentatyát, valóra válik.

Az ülésen a képviselők tárgyaltak a Szova Zrt. fizetőképességének helyreállításáról, valamint Balassa Péter arról is érdeklődött, hogyan kívánja a SZOMHULL Nonprofit Kft. visszafizetni a 100 millió forintos kamatmentes kölcsönt 2015. december végéig. Lakézi Gábor szerint a cég helyzete a közeljövőben stabilizálódik.

Szó volt a kórház környezetében tervezett új parkolási díjzónáról. Az új díjzónában egy órányi kifizetett parkolás után egy plusz óra járna. Problémát okoz, hogy este 6 óráig büntethetnek az ellenőrök, de az öszeget csak 4-ig lehet befizetni. Horváth Soma azt javasolta, hangolják össze az ügyfélfogadási időt a parkolási zónában meghatározott idővel.

A bizottság egyhangúlag elfogadta a nyugat-magyarországi labdarúgó utánpótlás-nevelési centrum létrehozására irányuló javaslatot is.

Ismét napirendi pont volt a Zanati úti nagyáruházzal szemben tervezett kerékpárút megépítése. Balassa Péter és a baloldali képviselők aggodalmukat fejezték ki a projekt kivitelezőjével kapcsolatban.

Balassa Péter – tag, Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága
„Sajnálattal kell, hogy közöljem, a tegnapi napon nekem kellett bejelentenem, hogy ezen cég végrehajtás alatt áll, végrehajtási intézkedés van ellene. Tegnap letöltöttem az internetről egy anyagot és erre kértem választ, hogy ez a beruházás hogyan valósulhat meg, ha a kivitelező cég ellen végrahejatás van.”

Lakézi Gábor azt ígérte, hogy a hétfői közgyűlésig felveszik a kapcsolatot a kivitelezéssel megbízott cég mukatársaival.