Hírek

Megtartotta hagyományos sportnapját a Derkovits Gyula Általános Iskola

2018. április 20., 14:06

A megszokott program ezúttal egy új elemmel bővült: Gadó András tartott egy rendkívül látványos kamionhúzó bemutatót.

Megtartotta hagyományos sportnapját a Derkovits Gyula Általános Iskola

Egy nap ismét a játékról, a sportról, a szórakozásról szólt az idén fennállása 50. évfordulóját ünneplő Derkovits Gyula Általános Iskolában. A hagyományos sportnapot ezúttal is nagyon várták a diákok, akiknek ezen a napon nem kellett a tankönyveket forgatniuk.

Lakatos Lizett - tanuló, Derkovits-iskola
“Főként nem kell tanulni. Nagyon jó a hangulat. Ezt minden évben megrendezzük. Sokféle sportot ki lehet próbálni. A mi iskolánk nagyon szereti a sportot. Szerintem az összes gyerek.”

A diákok 15 helyszínen, állomáson sportolhattak, játszhattak. A legnépszerűbbek természetesen ezúttal is a labdajátékok voltak. Nagyon sokan fociztak, kosárlabdáztak, de a a kötélmászásra, gólyalábon egyensúlyozásra is többen sorban álltak.

Geröly Zsolt - testnevelő, Derkovits-iskola
“A gyerekek nagyon szeretik ezt. Mi ezt mindig úgy oldjuk meg, hogy önállóan, maguk vesznek részt. Körülbelül 15 helyszín van és pontokat szerezhetnek az osztályuknak. A végén létszámarányosan kiszámoljuk, hogy melyik osztály szerzett a legtöbb pontot. Nagyon tréfás, egyszerű, de van közte nehéz is.”  

A jubileumra való tekintettel idén az iskola egykori tanítványa, Gadó András egy kamionhúzó bemutatóval kedveskedett a diákoknak, pedagógusoknak. A kitűnő sportoló hol egyedül, hol pedig gyerekek segítségével mozgatta meg a hatalmas monstrumokat.  

Gadó András - erőemelő, Galaxy-Orange Mobil
“A sporttanszék az iskola 50 éves fennállásának alkalmából a sportnapra kért fel arra, mint volt derkós diákot, a Reménydíj alapítóját, hogy tartsak egy ilyen bemutatót. Én ebben a sportágban tevékenykedek itt a megyében. Ebből az apropóból jött ez a felkérés, illetve bemutató.”

A Derkovits-iskola sportnapja a szokásoknak megfelelően remekül sikerült. Minden résztvevő jól érezte magát, így biztosan jövőre is megtartják a nagy tömegeket megmozgató rendezvényt.