Hírek

Megtartotta hagyományos tavaszköszöntő jótékonysági estjét a Savaria Lions Club

2018. április 24., 13:50

Ennek keretében adták át a telefonra is csatlakoztatható okos fehérbotot a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének.

Megtartotta hagyományos tavaszköszöntő jótékonysági estjét a Savaria Lions Club

„Rövidhullámú jeleket ad, mint a denevérek, és akkor a felverődést érzékeli, amit itt ezen a felső, pöcökkel ellátott gombon jelez a használójának. A gombnak külön mozdulatai vannak, és azzal különböző akadályokat és cselekvéseket jelez.”

A nem látók mindennapjait nagyban megkönnyíti ez az okosbot, amely – ha telefonnal kötik össze- hangüzenet is küld használójának. A közel félmillió forintba kerülő eszközből mindössze hat van az országban, egyet a Savaria Lions Club hagyományos tavaszköszöntő jótékonysági estjén adományozott a Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesületének.

Bősze György – elnök, Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete
„Hálásak vagyunk nekik a rengeteg segítségért, támogatásért, amit kapunk. Az ő jóvoltukból jöhetett létre, hogy egy ilyen ICANE fehérbotot az egyesület használatára tudtak biztosítani. Nemrég bolingozni voltunk velük, tehát nemcsak a munkába és a támogatásba van közöttünk kapcsolat, hanem a szabadidős programokban is.”

A jótékonysági szervezet Magyarországon 1989, Szombathelyen 1992 óta működik. Céljuk a látássérültek segítése.

Kneffel Pál – elnök, Savaria Lions Club
„A lions-mozgalomnak pontosan az adja a súlyát és jelentőségét világviszonylatban, hogy az adományokat teljes egészében, 100 százalékig adományozásra, karitatív tevékenységre fordítja. A klubok működését a klubtagok biztosítják.”

A nyitótáncon a Nagy Réka Anna és Krizsán Dominik alkotta páros mellett - meglepetésként - közreműködött a Kanizsai Dorottya Gimnázium igazgatója, Módos Tibor és felesége, Czetter Ibolya irodalomtörténész is. Összesen 145-en vettek részt a bálon, az est bevételét is a gyengénlátók támogatására fordítják.