Hírek

Megtartotta szokásos évzáró-évnyitó közgyűlését a Vas Megyei Atlétikai Szövetség

2013. január 25., 16:37

A tavalyi remek eredmények tükrében a rendezvény az ünneplés jegyében zajlott le.

Megtartotta szokásos évzáró-évnyitó közgyűlését a Vas Megyei Atlétikai Szövetség

Minden idők legsikeresebb esztendejét tudhatja maga mögött a Vas megyei atlétika: több remek eredmény mellett Pars Krisztián olimpiai és Európa-bajnoki címet nyert. A Dobó SE kitűnősége jelenleg a Dél-Afrikai Köztársaságban edzőtáborozik, így nem tudott ott lenni a közgyűlésen, ám ennek ellenére a legtöbb szó természetesen az ő teljesítményéről esett.

Dr. Vargyas Csaba elnök, Vas Megyei Atlétikai Szövetség
„Több mint 20 éve vagyok elnök, de ilyen jó érzéssel még nem jöttem közgyűlésre, mert az olimpiai győzelem mellett olyan eredmények születtek, világranglista vezetés, olyan utánpótlás eredmények, amelyekre mindenki büszke lehet."

A közgyűlésen részt vett Gyulai Márton, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára is, aki Vas megyét, a Dobó SE-t a sportág honi zászlóshajójának nevezte. A sportvezető biztos abban, hogy a sikerek időszaka még korántsem ért végét: a folytatás a nyári atlétikai világbajnokságon következhet.

Gyulai Márton főtitkár, Magyar Atlétikai Szövetség
„Nincs kétségünk afelől a Magyar atlétikai Szövetségben, hogy Pars Krisztián képes arra, hogy megnyerje a moszkvai világbajnokságot idén augusztusban. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy fizikai és szellemi, mindenféle adottsága megvan hozzá. Bízunk benne, hogy a sors úgy hozza, hogy neki kell a dobogó tetején állnia, csak úgy mint Helsinkiben és Londonban."

A közgyűlésen több tucat sportoló, edző vehetett át emlékplakettet, oklevelet. Az egyik legjelentősebb elismerésben, a legjobb utánpótláskorú  atlétának járó Németh Pál-díjban a Dobó SE világbajnoki nyolcadik helyezett kalapácsvetője, Gyurátz Réka részesült.