Hírek

Megtartotta szokásos nyári edzőtáborát a Leo Karate-do SE

2018. augusztus 17., 18:00

Az ötnapos programon ezúttal mintegy 30-an vettek részt, akik közül valamennyien sikeresen készültek fel a különböző övvizsgákra.

Megtartotta szokásos nyári edzőtáborát a Leo Karate-do SE

A hagyományoknak megfelelően idén is Fonyódon tartotta meg nyári edzőtáborát a Leo Karate-do SE. A versenyzők a Balaton partján ideális körülmények között, a szabad ég alatt gyakorolhattak. Mivel a sportolók kora és felkészültsége nagyon tág keretek között mozgott, a szakemberek megpróbáltak mindenkinek személyre szabott programot összeállítani. A munka középpontjában ezúttal is az övvizsgák anyaga állt.

Gál Róbert - vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Napi két edzés volt. Az egyik edzés teljes egészében az övvizsga anyaga volt. csoportokra bontottuk a versenyzőket, hogy mindenki úgy készüljön, amilyen övre fog vizsgázni. Ezen felül természetesen a hagyományos edzések is voltak: formagyakorlat, bázis gyakorlatok gyakorlása”

Több gyermek a szüleivel érkezett az edzőtáborba, így akár családi nyaralásként is felfoghatták az öt napot, melyben az edzések mellett szabadidős programok is szerepeltek. A szakemberek a csapatépítést legalább annyira fontosnak tartották, mind a tréningek megtartását.  

Nagy Krisztián - versenyző, Leo Karate-do SE
Az övvizsgára való felkészülés nagy kihívás volt a kislányomnak és nekem is, de sikeresen vettük ezt az akadályt. Ezen felül rettentően jól összekovácsolta a csapatot. Nagyon sokat voltunk együtt. A gyerekek sokat játszottak, a felnőttek pedig vacsora után beszélgettek. Elég komoly programok voltak így.”

A Leo Karate-do SE sportolói most már Szombathelyen folytatják a felkészülést az őszi és téli időszak versenyeire, melyek közül természetesen idén is a hazai rendezéső Goju Kupa szerepel az első helyen. A nemzetközileg is egyre elismertebb viadalt idén október 7-én tartják majd meg.