Hírek

Megújítaná a rendőrséget az LMP

2011. július 04., 09:27

A párt nemrég mutatta be erről szóló reformjavaslatát. Új alapokra épülő, szolgáltató jellegű közösségi rendőrség és egy speciális ügyekkel foglalkozó, centralizált szervezet létrehozását szorgalmazza az LMP. Javaslatukat ezekben a hetekben ismertetik meg az egész országban. A különböző szervezetekkel folytatott megbeszéléseken kapott javaslatokat is felhasználva ősszel nyújtják be törvényjavaslataikat a Parlamentnek.

Megújítaná a rendőrséget az LMP

Civil szervezetek, polgárőrségek képviselőivel találkozott ma Szombathelyen Dorosz Dávid, aki röviden ismertette a párt közbiztonsági koncepcióját. Az LMP képviselője kiemelte: a jelenlegi központosított, túlzottan bürokratikus rendőrség helyett közösségi rendőrségre van szüksége az oszágnak.

Dr. Dorosz Dávid, országgyűlési képviselő - LMP
Olyan közbiztonsági modellre, rendőrségre van szükség, amelyben a helyi közösségnek, lakosoknak nagyobb beleszólást biztosít abban, hogy a rendőrség hogyan működjön.


Míg a közösségi rendőrség a helyi bűncselekmények felderítésén dolgozna, addig egy centralizált szervezet az egész országra kiterjedő bűncselekményekkel foglalkozna. A képviselő hangsúlyozta: az érintettek bevonásával rendőrségi életpályamodellt is ki kell dolgozni, fontos lenne a rendőrség tekintélyének helyreállítása,valamint a rendőrök képzésre is nagyobb hangsúlyt kell helyezni. A résztvevők  javaslatai szerint az esti órákban, bizonyos időszakon túl,  közterületen, nyilvános szórakozóhelyen ne tartózkodjanak 14 éven aluliak szülői, pártfogói felügyelet nélkül, valamint a drogfogyasztás visszaszorítása érdekében az iskolákban kellene, a szülők és pedagógusok szorosabb együttműködésével, megelőző tevékenységet folytatni.