MNB - 2
MNB

Hírek

Megújította kapcsolatát a város és a Savaria Egyetemi Központ

2018. március 28., 14:20

Újabb képzések és infrastrukturális fejlesztések előtt nyílt meg a lehetőség a Savaria Egyetemi Központban az ELTE-hez való csatlakozással. Az ország legrégebbi egyeteme és a város megállapodásban rögzítették, hogy a jövőben is együttműködnek, mindkét fél javára.

Megújította kapcsolatát a város és a Savaria Egyetemi Központ

A Savaria Egyetemi Központ 2017. februárjától az ELTÉ-hez tartozik, ezért újította meg a város a korábban a Nyugat-magyarországi Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást. Az integráció mindkét fél számára előnyökkel jár - hangsúlyozták a város és a felsőoktatási intézmény vezetői.

Borhy László rektor, ELTE
Olyan képzések jelentek meg az egyetem amúgy is széles portfóliójában, amelyek eddig nem voltak jelen. Ilyen pl. a műszaki képzés, a műszaki képzés révén a kormányzat által elvárt duális képzési forma, valamint az egészségtudomány, sporttudomány olyan lehetőségeket biztosít, ami korábban nem volt meg.

A képzési paletta bővülése megfelel a munkaerőpiaci igényeknek, de a város hosszú távú jövőjét is meghatározza, hogy a világ egyik tudományos centrumának minősülő ELTE részévé vált a szombathelyi campus - mondta a város országgyűlési képviselője.  

Hende Csaba országgyűlési képviselő
A gépészmérnök-képzést még nem az ELTE keretében határoztuk el, de szombathelyi akaratból, és ha úgy tetszik, akkor Sopron ellenében sikerült ezt megoldanunk, azonban az integráció mára olyan értékes gyümölcsöket is hozott, amilyen pl. a 8 szakon meginduló középiskolai tanárképzés.

A minőségi képzést és az oktatás feltételeinek javítását a város is támogatja .

Puskás Tivadar polgármester
Az olyan egyetemi igényeket , amely az oktatókra vonatkozik, az itt lévő hallgatóknak az elhelyezésére vonatkozik, igyekszünk teljesíteni.

Az ELTÉ-hez történt csatlakozás óta minden eddiginél nagyobb fejlesztési forráshoz jutott a Savaria Egyetemi Központ. Ez a tanár- és műszaki képzésen túl a sport- és a gazdaságtudományi területen is újabb lehetőségeket jelent.

Németh István koordinációs rektorhelyettes, ELTE SEK
Eddig egy 2,8 milliárd forintos kontingens van alattunk, és újabb 300 millióban gondolkodunk már, ami azokat, már a szerződésben lefektetett elveket fogja kibontani, technikailag is, amiben most a várossal is megállapodtunk.

Az együttműködési megállapodást az ELTE rektora és kancellárja, valamint Szombathely polgármestere és országgyűlési képviselője látta el kézjegyével.