MNB - 2
MNB

Hírek

Megújul a Csodaország Bölcsőde

2019. június 14., 14:24

Szigetelik az épületet, burkolatokat és nyílászárót cserélnek. A beruházás a területfejlesztési operatív program támogatásával valósul meg. A munkálatokat szerdán Puskás Tivadar polgármester és Illés Károly alpolgármester is megtekintette.

Megújul a Csodaország Bölcsőde

A 104 férőhelyes, Szűrcsapó utcai intézmény 1977-ben épült. Akadálymentesítésen és fűtéskorszerűsítésen kívül egyéb felújítási munkák nem történtek, mára erőteljesen megkoptak a burkolatok, a faablakok megvetemedtek, a rossz vízvezeték-hálózat miatt gyakori volt a csőtörés. A munkálatok áprilisban kezdődtek, és várhatóan október végéig befejeződnek. A gyerekeket ideiglenesen az épület más részeiben helyezték el. A pályázatból három bölcsőde - a Csodaország mellett a Bokréta és a Kuckó bölcsi - újul meg, összesen mintegy 180 millió forintból.

Sebestyén Bianka - vezető, Egyesített Bölcsődei Intézmény
"Komplett homlokzati és tetőszigetelés történik, nyílászáró csere, a gyermeköltözők és mosdók burkolatainak felújítása, a csoportszobálk parkjettázása és egy tisztasági festés, ez fért bele most  apályázatba. Nem teljeskörű, de nagyon nagy előrelépés a korábbi állapotokhoz képest."