MNB - 2
MNB

Hírek

Megújul a Szent Márton kártya

2018. augusztus 17., 18:03

A régi az év végéig érvényes, de az újra már most lehet regisztrálni. A műanyag kártya helyett ezentúl egy qr kód tartalmazza a kedvezményekre jogosító információt, de emellett sok minden másra is jó lesz. A megújuló rendszert egy Fő téri sajtótájékoztatón ismertették.

Megújul a Szent Márton kártya

Az elmúlt négy évben főként az általa igénybe vehető kedvezmények miatt szerették a szombathelyiek a Szent Márton kártyát.

Puskás Tivadar - polgármester
“A másik cél pedig a szombathelyi összetartozást, a szombathelyi identitást fokozza. Én úgy gondolom, hogy ezek a célok olyanok, amelyek a későbbiekben is szükségeltetnek. Úgyhogy ezt támasztja alá a négy év alatti több mint félmilliós Szent Márton kártya használat. A 21. században vagyunk, és az eddigi plasztikkártya helyett egy informatikában is használható kártyát kívánunk bevezetni.”

A 2019 januárjától érvényes új rendszerbe már lehet regisztrálni - erről tartottak sajtótájékoztatót a Fő téren. Minden szombathelyi lakcímmel rendelkező személy, illetve itt tanuló egyetemista jogosult az igénylésre - ezt egy nyomtatvány kitöltésével vagy a szentmartonkartya.hu webes felületen online módon is el lehet intézni.

Károlyi Ákos - jegyző
“Emailen meg fogják kapni a szombathelyiek, illetőleg a jogosultak a felhasználónevüket, pin kódjukat, amikkel a saját kis felületüket fogják tudni megtekinteni, illetőleg kezelni, követni, hogy milyen szolgáltatásokat vettek igénybe, hányszor használták a Szent Márton kártyát, értékelhetik a szolgáltatásokat. És megkapják azt a qr kódot, ami a jövőben a Szent Márton kártyájukat jelenteni fogja, így akár egy okoskészüléken, egy okostelefonon keresztül mindig nálunk lehet a Szent Márton kártya, hiszen a qr kód leolvasásával lesz igénybe vehető a Szent Márton kártya kedvezmény.”

Egyelőre 50 körüli az elfogadóhelyek száma, ami várhatóan bővül majd. Nem véletlen, hogy a fejlesztési irányok közül az illetékesek a most bemutatott verzió mellett döntöttek.

Keringer Zsolt - osztályvezető, polgármesteri hivatal
“A lehetőségek közül mi a qr kódot választottuk, mert ennek az alkalmazása, használata egyre népszerűbb és egyre könnyebb bármilyen felhasználó, bárki számára. És magukat az elfogadóhelyeket is figyelni kellett, hogy nekik ne kelljen olyan jellegű külön beruházásokat végrehajtani, hogy egy ilyen qr kód leolvasást tudjanak végrehajtani. Ugye ma már tudjuk, hogy minden telefon, minden ilyen eszköz alkalmas arra, hogy qr kód olvasásra képes legyen.”

Akinek nincs okostelefonja vagy email-címe, egy laminált kártyát kap majd postán, amely szintén tartalmazza az illető qr kódját.