MNB
MNB - 2

Hírek

Megújul az adventi vásár

2017. november 16., 16:36

Idén immár 25. alkalommal rendezik meg a szombathelyi adventi vásárt a Fő téren. Az utóbbi évekhez képest növekszik a pavilonok száma, megújulnak a városi karácsonyi díszek és még színvonalasabb kulturális programokkal szórakoztatják az érdeklődőket. Mindemellett egy új létesítmény is várja majd a korcsolya szerelmeseit. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Megújul az adventi vásár

A negyedszázados múltra visszatekintő városi adventi vásár 2001-től kínál kulturális programokat a vendégeknek - elevenítette fel Puskás Tivadar polgármester és hozzátette, hogy 2006-tól gyújtják meg az országos viszonylatban egyedülálló, óriás adventi koszorún a hitet, reményt, szeretetet és örömöt jelképező gyertyákat a várakozás heteiben.

Puskás Tivadar - polgármester
"Az idei esztendőben az adventi vásár megújul. A megújítás jó néhány világító elemet jelent, lesznek csillárok, oszlopdíszek lesznek, illetve Rudolf is megérkezik."

Így néz ki majd Rudolf és a hozzá kapcsolódó szán. A különleges látványosság 8 méter hosszú lesz és 5 méter magas a rénszarvas. Illés Károly alpolgármester tájékoztatása alapján újdonság lesz a szökőkút mellett ez az 5 méter átmérőjű 3D-s, interaktív fénygömb is. Kibővül az adventi vásár területe, a Fő tér és környéke az önkormányzat által beszerzett új függő, és oszlopdíszekkel ünnepi fényárba öltözik. Ezenkívül épül egy korcsolyapálya is a Császárkő és a városmakett közötti területen.

Károlyi Ákos - jegyző
"Méreteit tekintve ez egy 200 négyzetméter alapterületű palánkkal ellátott korcsolyapálya lesz. Ezen egyidejűleg 50 ember tud korcsolyázni. A nyitvatartás, ami még fontos: reggel 10-kor fog nyit a korcsolyapálya és december 23-mal bezárólag este 10 óráig fog üzemelni."

December 24-én délután 18 óráig, 25-én és 26-án pedig 21 óráig várják a korisokat. A Szent Márton kártyával rendelkezők ingyen használhatják a létesítményt. A kulturális és zenei programok szervezésében idén is közreműködik az Ádvent 2015 Kulturális Egyesület. Fellép mások mellett Dér Heni, Varga Miklós és a Fieszta, de lesz Mikulás várás is.

Pintér Gábor - elnök, Ádvent 2015 Kulturális Egyesület
"A hétvégi programokat szervezi az egyesület a hétközbenieket a város. Óvodák, iskolák fognak a színpadon fellépni. Számszerűen meg nem mondom, de egy hétvégi program, napi 3 programmal lehet számolni péntek, szombat, vasárnap, az hétvégenként 9, 4x9, könnyű kiszámolni."

Az adventi vásár hivatalos megnyitóját november 25-én tartják, majd december 23-án zárja kapuit.