MNB - 2
MNB

Hírek

Megújul az Újvilág utca

2019. szeptember 05., 15:55

A Körmend felé vezető főutat és a Rumi utat összekötő közkedvelt közlekedési útvonalat várhatóan októberig nem használhatják az autósok. A felújítás része annak a 915 millió forintos programnak, amelynek keretében 7 útszakasz rekonstrukcióját végzik el a városban mintegy 5 kilométer hosszúságban.

Megújul az Újvilág utca

Egy hete dolgoznak a munkagépek Szombathely egyik forgalmas mellékutcájában. A Vépi, a Jókai, az Ernuszt Kelemen, a Márton Áron és a Dózsa György utcák után az Újvilág is sorra került. Nagyon rossz állapotban volt, hiszen építése óta megtöbbszöröződött itt a forgalom. Az építkezés megkezdésekor pedig kiderült, az alapja sem megfelelő.

A stabilitás miatt mélyíteni kell az útalapot, ami talajcserét igényel.

Koroknai József - munkavezető, Alpok Terra Kft.
„Mivel ennek az útnak a szerkezete annyira rossz, hogy kénytelenek vagyunk kiszedni, elszállítani, és akkor egy megfelelő anyaggal visszaszállítani ahhoz, hogy a remix módszerrel az utat be tudjuk darálni, és utána rá tudjuk tenni az aszfaltot. Végül is egy jó hete kezdtük az egész munkafolyamatot, próbáljuk határidő előtt azért átnyomni ezt is, mint az előzőket.”

35 cm-es alapra jön majd a 11 cm-es aszfalt. Az úttest a korábbihoz hasonlóan hat méter széles lesz, de a biztonságos közlekedés érdekében egy méteres padkát is kialakítanak mindkét oldalán. A beruházás részeként két átereszt építenek és ároktisztítás is szerepel a munkák között. A lakók, bár nyilatkozni nem akartak, szeretnék, ha a járdájuk is megújulhatna. A munkálatok várhatóan október közepéig tartanak, addig a körmendi és Rumi utat összekötő útszakaszt kizárólag az itt lakók használhatják. Az átmenő forgalmat a környező utcákba terelik. A kivitelező szerint egy-két héten belül a Sugár úton is elkezdik az útfelújítást.