Hírek

Megújul az út és a járda burkolata a Saághy István utcában

2014. szeptember 16., 18:57

A kámoni városrész egyik legforgalmasabb útszakaszára 53 millió forintot költ a város. Október közepére várhatóan elkészülnek vele, és átadhatják a forgalomnak.

Megújul az út és a járda burkolata a Saághy István utcában

Munkagépek dolgoznak a Saághy István utcában, készül az új járda. Felszedik a 70-es években lerakott betonlapokat, és ássák az új alapot. Ez a szakasz a kámoni városrész egyik legtöbbet használt útvonala, jelentős az átmenő forgalom. A burkolat megrongálódott, sok rajta a kátyú. Most új technológiával mintegy 350 méter hosszan rendbe hozzák.

Krenner Tibor - ügyvezető igazgató, Bit-Ép Generál Kft.
"A régi út nem foltozva, nem szélesítve lesz, ráhúzva újabb rétegek, hanem fel lesz darálva, speciális anyagokkal stabilizájva és tömörítve. Ez egy egységes, homogén, teherbíró felületet fog képezni, amire az új aszfaltrétegek fognak kerülni."

Az állami adósságkonszolidációnak köszönhetően van lehetősége a városnak fejleszteni, többek között az utak, járdák felújítására is jut pénz - mondta Puskás Tivadar.

Puskás Tivadar - polgármester
"Mintegy félmilliárd forintnyi összeget fordítunk arra, hogy a város útjait rendbe rakkjuk, Ez a szakasz összesen 53 millió forintból újul meg."

A felújítás miatt most csak az egyik sáv járható, a körforgalomból nem lehet lekanyarodni a Saághy utcába. Az aszfaltozás ideje alatt egy hétig teljes lesz az útzár, ennek időpontjáról tájékoztatják majd az ott élőket. A munkálatok befejezésének határideje október 15.