Hírek

Megújul három intézmény Szombathelyen

2011. február 22., 17:03
Napokon belül megkezdődhet a kereskedelmi szakképző iskola, a Nagy Lajos Gimnázium és a Losonc Óvoda felújítása. Az önkormányzat még 2007-ben nyújtott be uniós pályázatot előbb kettő, majd további négy intézmény korszerűsítésére.
Megújul három intézmény Szombathelyen

Ebből három már megvalósult, a többinél azonban eredménytelen volt a közbeszerzési eljárás. Kedden ezeknek a kivitelezési szerződését írták alá. A beruházások összértéke 480 millió forint, ehhez az önkormányzat közel 48 millió forint önrészt biztosít.


Két héttel ezelőtti Híradónkban bemutattuk, hogy így néz ki a fürdő a kereskedelmi iskola kollégiumában. Vizesednek a falak, hullik a vakolat. A Nagy Lajos Gimnáziumban cserére szorulnak az ablakok, fel kell újítani a villamoshálózatot és a tetőszerkezetet. Ez a két iskola és a Losonc Óvoda lassan négy éve várnak a korszerűsítésre, akkor nyert az önkormányzat uniós forrást e célra, de a közbeszerzés eredménytelenül zárult. Az újabb eljárásban két szombathelyi cég pályázata nyert, ők végezhetik el a kivitelezési munkákat. A szerződést ma írták alá.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester, Szombathely
"Az itteni vállalkozóknak adunk munkát. Továbbra is ez a cél, hogy minél több feladatot és minél jobb színvonalon a helyi vállalkozók lássanak el."


A munkaterület átadása napokon belül megtörténik - hangzott el a mai tájékoztatón. Mindhárom intézményt akadálymentesítik, felújítják a homlokzatot és a vizesblokkokat. A Nagy Lajos Gimnáziumban kicserélik a tetőt és a nyílászárókat, újraburkolják a folyosókat és a lépcsőket. A kereskedelmi szakképzőben közel 750 új ablakot építenek be és leszigetelik az épületet. A  munkálatok befejezési határideje augusztus 31.