MNB
MNB - 2

Hírek

Megújuló Szalézi tér és akadálymentes templomlépcső

2018. szeptember 12., 13:52

Uniós támogatással összesen közel 40 millió forintból egyszerre újul meg a Szalézi tér és akadálymentesítik a templomlépcsőt. A cél az, hogy egy új pihenőparkkal gazdagodjon a város.

Megújuló Szalézi tér és akadálymentes templomlépcső

Tereprendezést végeznek a Szalézi téren. Pihenőparkká alakítják át a Jáki út – Jászi Oszkár utca által határolt területet: megújulnak a sétányok, füvesítenek és virágokat is ültetnek majd ide. A 4 és fél millió forintos beruházás uniós támogatással az Óperinti városrészt érintő projekt részeként valósul meg.

Puskás Tivadar – polgármester
„Abban bízom és reménykedem, hogy ennek a városrésznek a rehabilitációjával egy olyan új gondozott, szép városközpont alakulhat ki itt a Szalézi téren, ami méltó Szombathelyhez, méltó a szaléziakhoz, méltó ehhez az építészeti remekhez”

Az idén 80 éves szalézi templom épülete kívül-belül megújult, a rossz állapotú lépcső azonban sok kellemetlenséget okoz az ide járóknak. Hamarosan ez a probléma is megoldódik.

Csány Péter – szalézi plébános
„A lépcső több helyen omladozik, megsüllyedt és ezt stabilizálni, sőt akadálymentessé kell tenni. Ez lenne a cél és szerintem esztétikus is lesz. Ez a pár hónapos munka ezt eredményezi és hiszem, hogy kihat a városra is, emberekre is”

A tervek szerint a lépcsőt elbontják és a mostani formájának megfelelően újjáépítik. Az elemek gyártása már folyamatban van, a napokban megkezdődnek a bontási munkák is. A 34 millió forintba kerülő beruházással várhatóan október végéig végeznek a szakemberek.