Hírek

Megújuló utcák

2019. január 22., 14:53

Felújított utcákat jártak be a polgármesterrel szombathelyi önkormányzati képviselők. A beruházások összesen 115 millió forintba kerültek, amit a város költségvetéséből finanszíroztak.

Megújuló utcák

Ez a Halastó utca a Petőfi-telepen. Az útburkolat mellett a járda is megszépült, és facsemetéket is ültettek a korszerűsített vízelevező árok mellé. A körzet képviselője, Ágh Ernő elmondta, hogy ezzel az 50 millió forintos fejlesztéssel a közeli lakóparkot és a városi úthálózatot kötötték össze.

A Báthory utca teljesen átalakult decemberben: közel 35 millió forintból korszerűsítették a nagyon rossz műszaki állapotú utcát. Kicserélték a teljes útalapot, és a szegélyek is újak a mintegy 90 méter hosszú szakaszon.

Takátsné Tenki Mária - önkormányzati képviselő
“Itt közintézmények megközelítése történik, egyirányú az utca, de ez szolgál nagyrészt az onkológia, a vesedialízis, illetve a Pálos Károly Szociális Központ megközelítésre is, illetve az onnan és oda beparkoló autóknak a helyéül is.”

A Kötő utcán is pályaszerkezetet cseréltek. Ez a járdaszakasz közel 500 méteres, szélessége közel két méter - a Nyitra Utcai Általános Iskola mellett fut.

Kántás Zoltán - önkormányzati képviselő
“Külön öröm számunkra, hogy a Bártfa illetve a Puskás Tivadar utca közötti szakaszon egy több évtizedes igény is megvalósult, amikor a közvilágítás is elkészült. Természetesen elégedetten nem dőlhetünk hátra, szeretnénk folytatni választókörzetünkben az út- és járdafelújításokat. ”

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy most is sorra újulnak meg a város utcái.

Puskás Tivadar - polgármester
“A város költségvetéséből készültek el ezek az utcák, ezek a járdák is, ezeknek az összértéke 115 millió forintnyi investitiót jelent.”

A polgármester hozzátette, hogy még nincs vége az útfelújításoknak: egymilliárd forintnyi beruházást terveznek a közeljövőben.