Hírek

Megújult a Balassi Bálint utca

2020. július 14., 16:02

Napokon belül elviszik ezeket az útakadályokat is. Az elmúlt másfél hónapban ide csak a lakók jöhettek be autóval. Dupla felújítás zajlott.

Megújult a Balassi Bálint utca

Sátory Károly - önkormányzati képviselő
“Összehangolva a vizes munkákat az útépítési munkákkal, először itt megtörtént a csatornarendszer cseréje, most utána ráhúztuk ezt az utat, többen kerestek engem, kicsit aggódtak, hogy ez az út milyen minőségű lesz, ugyanis nagyon gyatra volt, és hitvány az előző út minősége, aztán utána beszélgettem az emberekkel, és úgy tűnik, megnyugodtak.”

A magasan fekvő út vízelvezető képességét csapadékos időben még megfigyelik - ezt ígérte a körzet képviselője. Sátory Károly elmondta, hogy a beruházás összköltsége mintegy 55 millió forint volt, ebből tízmillióba került az út, a többiből a csatornázást valósították meg.

Hompasz Gyula - főmérnök - VASIVÍZ Zrt.
“Mintegy 220 méter hosszan, 400 mm átmérőjű szennyvízvezetéket fektettünk le, hozzátettünk durván 160 folyóméter bekötővezetéket, építettünk - most is látszik, hogy az építkezés utolsó fázisában vagyunk - mintegy 9 darab tisztító aknát, és 11 darab víznyelőt.”

A Balassi utca után a Babits Mihály utca felújítása következik, de azt még nem lehet tudni, mikor kezdik a rossz állapotú út felújítását, illetve a csatornázást.