Hírek

Megújult a gencsapáti egészségház

2010. május 21., 12:10
50 millió forintból teljesen megújult a gencsapáti egészségház. A település sikerrel pályázott az uniós támogatásra. Az épületet akadálymentesítették, korszerű információs rendszert alakítottak ki és a felújításban kiemelt szerepet kapott az energiatakarékosság is. A házat péntek délelőtt avatták fel.
Megújult a gencsapáti egészségház

A felnőtt háziorvosi rendelőben naponta 70 beteget látnak el, a  gyerekorvosi körzethez 400-an tartoznak. Az egészségházban korszerű fogászat és védőnői szolgálat is működik. 

Dr. Varga József - főorvos
"Ez egy igazi 21. századi, mind esztétikailag, mind funkcionálisan az igényeknek teljesen megfelelő ház lett."

Az épületet akadálymentesítették, és arra is lehetőség van, hogy rendelési időn kívül a betegek egy telefonhívással elérjék orvosukat, vagy az ügyeletet és a mentőszolgálatot. Az átalakítás során nagy hangsúlyt kapott az energiatakarékosság.

Bodorkós Ferenc - polgármester
"Már most, ezekben a hidegekben érezhető, hogy az energia és gázszámla is alacsonyabb."

Az épület korszerűsítéshez 36 millió forint uniós és hazai forrást nyert a település, amihez 15 millió forint önrészt biztosítottak. A pályázaton való induláshoz a Vas megyei közgyűlés is hozzájárult.

Gencsapáti önkormányzata a működtetésen felül azt is vállalta, hogy öt éven keresztül finanszírozza a helyi fizioterápiás kezeléseket.