Hírek

Megújult a gencsapáti Polgármesteri Hivatal

2019. szeptember 06., 14:51

A teljeskörű energetikai korszerűsítés és akadálymentesítés közel 66 millió forintba került.

Megújult a gencsapáti Polgármesteri Hivatal

A gencsapáti községházának csak a gázszámlája több mint egymillió forint volt évente, most - az energetikai korszerűsítést követően - ez az összeg is jelentősen csökkenhet. A felújításra 19 millió 100 ezer forint támogatást nyert a falu a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati keretéből, ehhez az önkormányzat a saját költségvetéséből 46 millió 600 ezer forintot tett hozzá.

Bodorkós Ferenc - polgármester, Gencsapáti
A gazdaság növekedésél az iparűzésiadó-bevételünk is nőtt, illetve egy iparterületünk, ahol különböző ingatlanokat értékesítettünk, és az ebből befolyt összeget a falura fordítottuk.”

Az 1940-es években épült a ház, ami most a Polgármesteri Hivatal. Állaga jelentősen leromlott már, ez indokolta a felújítást. Hőszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a villamos hálózatot, a gépészeti rendszert, új kazánt vásároltak, napelemeket helyeztek el, klimatizálták az irodákat, továbbá akadálymentesítették az épületet.

Görög István - jegyző, Gencsapáti
“Ez a negyedik középületünk, ami megújult jelentős mértékben: az óvodánk, az iskolánk, az idősek klubja és a polgármesteri hivatal. Ennek kívül ebben a ciklusban nyolc utcának a burkolatát újítottuk fel, tíz km járdát építettünk, úgyhogy jelentős beruházások történtek a faluban.”

Ugyancsak a TOP uniós és hazai forrásából valósulhatnak meg a közeljövőben a turisztikai és közösségfejlesztési célú beruházások a gencsi Szentkút és az Ördög kő környezetében.