Hírek

Megújult a Halastó utca a Petőfi-telepen

2018. október 18., 13:37

Egy-egy új lakóparkkal az addig kevésbé frekventált területeken jelentősen megnő a forgalom. Ez történt a Petőfi-telepen is, ahol a lakóközösség ugyan gondoskodott aszfaltos utcákról, de az összeköttetést a várossal már az önkormányzatnak kellett megteremtenie. Rövid, de fontos útszakasz újult meg nemrég.

Megújult a Halastó utca a Petőfi-telepen

Egészen a közelmúltig egy földes-kavicsos úttal csatlakoztak a Petőfi-telepen kiépült lakópark utcái a városi úthálózathoz. A közlekedés esős és fagyos időben balesetveszélyes volt, ráadásul gyalog és kerékpárral is csak ezen a rossz utcán lehetett haladni.

Ágh Ernő - önkormányzati képviselő
“A Vidos utcától egész a Gaj-árokig most így csapadékvíz-elvezetéssel megtörtént a levezetése. A járdaszakasz is kiépült és az útburkolat is szilárd, mai kor követelményeinek megfelelő burkolattal lett ellátva.”

Ezeket az út menti fákat sikerült megmenteni, tovább díszítik az utcaképet, de a felújított szakasz menti elhanyagolt bokros részt megszüntették. Ezzel újabb külvárosi fejlesztés valósult meg.

Lendvai Ferenc - elnök, gazdasági és városstratégiai bizottság
“A városi közgyűlés döntött 2016-ban, hogy az elkövetkezendő három évben közel 3 milliárd forintot fordít útfelújításra. Költségvetési forrásból finanszíroztuk a Halastó utca felújítását. Ez nagyságrendileg 50 millió forintos beruházás volt. Az idei évben jelen pillanatban 600 millió forintnál tartunk útfelújításban saját forrásból.”

A Halastó utcának most egy rövid, de fontos szakasza újult meg, amellyel a környék is rendezettebbé vált.