Hírek

Megújult a Mocorgó Óvoda

2010. november 01., 16:45
Teljesen megújult a Váci utcai Mocorgó Óvoda. Az 1980-ban átadott épület energiatakarékos korszerűsítéséhez az Új Magyarország Fejlesztési Terv programjából nyert 55 millió forint támogatást az önkormányzat.
Megújult a Mocorgó Óvoda

A gyerekek örülnek a felújított óvodának. Az éppen 30 éves panelépületet 61 és fél millió forintból korszerűsítették. Kicserélték a nyílászárókat, hőszigetelték a falakat és megújult a tetőszerkezet. Ezzel energiatakarékosabb lesz az intézmény - mondja Lakézi Gábor, a városüzemeltetési osztály vezetője.Az épületben felújították a vizesblokkokat, akadálymentesítették a földszintet, kialakítottak egy tornaszobát és eszközöket is vásároltak.

Tóth Csabáné - óvodavezető
"Ez mind segíti, hogy minél gazdagabb, színesebb legyen az óvodai élet és minél sokoldalúbban tapasztalhassák meg a gyerekek az őket körülvevő világot."

A Nagy Lajos Gimnázium, a Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola, valamint a Losonc Óvoda felújítására összesen 430 millió forint uniós támogatást nyertek az intézmények, amihez a város  további 48 millió forinttal járult hozzá - hangzott el a projekindító programon. A kivitelezési munkálatokra azonban még várni kell, mert a három intézményre kiírt közbeszerzési eljárás eredménytelenül zárult, ezért hamarosan újabb fordulót hirdet a város.