Hírek

Megújult a Móricz Zsigmond utca is

2017. augusztus 23., 16:57

A Laky Demeter után egy újabb rossz állapotú utca újult meg Szombathelyen. Szerdán délelőtt a Móricz Zsigmond utcában tartottak avatóünnepséget.

Megújult a Móricz Zsigmond utca is

Rendkívüli bejelentéssel kezdődött a Móricz Zsigmond utca felújítását lezáró ünnepség. Hende Csaba országgyűlési képviselő a Szombathely-Kőszeg négysávos út építésével kapcsolatban szolgált jó hírekkel.

A kormány úgy döntött tegnap megjelent határozatában, hogy beemeli a 2022-ig megvalósítandó fejlesztések közé ezt a szakaszt. Ez úgy gondolom, hogy igen nagy eredmény, ebben sokak munkája benne van.

Ez a fejlesztés Szombathely és Bécs, valamint Szombathely és Sopron között teremt gyorsforgalmi kapcsolatot. Ezzel párhuzamosan kiemelt jelentősége van annak a városi utak megújítását megfogalmazó programnak, amelynek keretében több mint 111 millió forintból valósult meg a Móricz Zsigmond utca rekonstrukciója.

Puskás Tivadar polgármester
„299 méter hosszan, hét méter szélességben készült el az út. Természetesen közműcserék is megvoltak, csapadék-vízelvezetés. Két oldalon pedig tőrkőburkolattal a járdák is elkészültek. Abban reménykedem és bízom abban, hogy Szombathely minden utcáját sikerül ilyen szépen és jól megcsinálni.”

A polgármester kiemelte azt is, hogy a kivitelező egy helyi vállalkozás volt, amely kiváló munkát végzett.

Sátory Károly önkormányzati képviselő
„A lakók számára nagyon fontos volt, hiszen talán az egyik legrosszabb állapotban lévő utcát sikerült megújítanunk. Talán a város egyik legszebb utcája vált belőle. Számomra pedig azért volt fontos, mert amikor indultam a képviselői mandátumért énnekem a választási ígéretemben benne volt a Móricz Zsigmond utca, mással együtt természetesen.”

Ez volt Sátory Károly képviselői tevékenységének eddigi legnagyobb volumenű fejlesztése, amelyet a tervek szerint a választókörzetben a közeljövőben újabbak követnek majd.