MNB
MNB - 2

Hírek

Megújult az evangélikus templom

2014. november 21., 16:56

50 millió forintból újították fel a Szombathelyi Evangélikus templomot. Az Integrált Városfejlesztési Stratégia II című projekt keretében megszépült az épület homlokzata, korszerűsítették a tetőszerkezetet, kicserélték a nyílászárókat és megtörtént az akadálymentesítés is.

Megújult az evangélikus templom

A „Körmendi út – Óperint utcai szociális célú rehabilitáció” című kiemelt pályázattal 410 millió forintot meghaladó támogatást nyert az önkormányzat. A projekt keretében megépítették az Óperint utcai körforgalmat, felújították az Óperint utcai 18. szám alatti épületet, és az evangélikus templomot.

Puskás Tivadar - polgármester
„Az evangélikus templomnak a külseje, illetve egy kicsit a belseje is megújult, ezt mindannyian látják kívülről, akik elmennek itt, hogy ennek a festése történt. A tetőzet szerkezetét alakították át, új palaborítása van úgy anyagában, mint színében.”

Az Evangélikus Egyházközösség júniusban kérelmet nyújtott be az önkormányzathoz a templom előtti tér és a Körmendi út – Óperint utcai körforgalom közötti terület felújítására. A kérelmet közgyűlés megszavazta, és az Integrált Városfejlesztési Stratégia II. című pályázat keretében az önkormányzat a körforgalomra megítélt támogatás maradványából mintegy 10 millió forintot csoportosított át erre a célra.

Gregersen-Labossa György – evangélikus lelkész
„Ez úgy fog kinézni, hogy gyakorlatilag ez a kerítés, amit itt az út, járda mellett van, áthelyezésre kerül, tehát beljebb kerül a telkünkön, saját telkünket megnyitjuk és itt egy tér alakul ki, ahol közlekedni, beszélgetni lehet, tehát megpróbáljuk egy kicsit a körforgalom alkotta teret a templom felé kinyitni és ezáltal egy nagyobb tér lesz.”

A templom parókiája is megszépül, és a tervek szerint jövő nyáron egy nagy ünnepség keretében avatják fel a szombathelyi Evangélikus Egyházközösség felújított központját.