Hírek

Megújult nővér- és orvosszálló

2018. február 22., 22:20

Megújult a Markusovszky-kórház nővérszállója, és komfortosabb körülményeket teremtettek az orvosszállón is. Több 130 millió forint uniós támogatásból és 20 millió forint saját forrásból elvégezték az energetikai korszerűsítést, a belső terek felújítását, és még bővítették is a férőhelyek számát.

Megújult nővér- és orvosszálló

Ebben a megszépült közösségi térben tölthetik szabadidejüket a nővérszálló lakói. Nemcsak a társalgó, hanem a teljes belső tér megújult: festettek, burkoltak, felújították a fürdőket. A 25 szobába új berendezési tárgyak kerültek. Ráadásul a kétszintes épületben négy új, önálló vizesblokkal rendelkező szobát is kialakítottak.

Péntek Krisztián - népegészségügyi ellenőr
“Jelentős minőségi, életszínvonalbeli változások történtek. Kiemelném a konyhát, ahol a főzés mellett lehetőség van kenyérpirításra, melegszendvics-készítésre, kávéfőzésre és teaforralásra, vagy csak egyszerűen egy kellmes ebéd elkészítésére.”

Elvégezték a hő- és vízszigetelést, a gépészeti és elektromos berendezések modernizálását, kicserélték a nyílászárókat. Ide, csakúgy mint a kórház orvosszállójára napelemes rendszert telepítettek, így várhatóan negyedével csökken majd a fűtési költség.

Itt, a 11-es huszár úti telephelyen is megtörtént az épület energetikai korszerűsítése. Felújították a három orvoslakást és a négy lakószobát is.

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház nagy hangsúlyt helyez a szakápolói pálya vonzóbbá tételére - ezt szolgálja a felújítás, a lakhatás támogatása, de más lépéseket is tesznek.

Nagy Lajos - főigazgató, Markusovszky Egyetemi Oktatókórház
“Nagyon komoly energiákat fektetünk az egészségügyi képzésre, a belső képzésbebn is részt veszünk, de itt, Szombathelyen is elindult a középszintű egészségügyi képzés. Felsőfokú egészségügyi képzés is van, ebben a kórház is nagy szerepet vállal.”

Jelentős előrelépés a három év alatt végrehajtott bérfejlesztés is.