Hírek

Megválasztották a Parkerdő legszebb kertjét és legszebb utcáját

2014. augusztus 21., 17:49

Az ünnepélyes díjátadást szerdán tartották. Immár öt éve rendszeresen kiosztják az elismeréseket, mindig augusztus végén. A versenyt és a díjátadást is a Parkerdei Kertbarát Egyesület szervezte.

Megválasztották a Parkerdő legszebb kertjét és legszebb utcáját

Serleget, oklevelet és virágot kaptak a díjazottak idén. Húsz kertet ismert el a szakértő zsűri, valamint idén is megválasztották a legrendezettebb utcát: az elismerő tábla 2014-es felirattal a Bükkfa utcára kerülhet ki.

A jó hangulatú díjátadón Puskás Tivadar polgármester a kisközösségek összetartó erejét méltatta.

Puskás Tivadar – polgármester
„Mindenképpen értéket képvisel ez Szombathelyen, értéket képvisel, hiszen azok az emberek, akik egyféle dolgot csinálnak amúgy az életük egy részében, például kertet ápolnak, ide jönnek ki, beszélgetnek, kapálgatnak, éldegélnek és kicserélik egymással az ismereteiket, kicserélik egymással a véleményüket és beszélnek egymással.”  

Esernyők alá húzódva, de nagyon sokan vettek részt a díjátadó ceremónián. Az elismerésre sokan vágytak: 179 kertet neveztek idén a versenyre. A szép kert titka pedig nagyon egyszerű.

Bakó Péter
„A munka és a munka és a munka, meg a szeretet, tehát szeretni kell a kertet, aki nem szereti, nem imádja, az ne is fogadjon el kertet.”  

Érdemes megfogadni Bakó Péter tanácsát, ugyanis az övé lett idén a legszebb hagyományos művelésű kert a Parkerdőben.

Még csak három éve állt neki a munkának a feleségével, akkor vették a kertet és azóta dolgoznak a szépítésén. Rengeteg a virág a portán, és a hétvégi sütésnek, főzésnek is alakítottak ki külön helyet a gondozott pázsiton.

A kertbarátok szerint, ahogy egy ház sem lesz soha teljesen készen, úgy a kert is folyamatosan ad tennivalót a tulajdonosának. A parkerdei kertbarátok azt vallják, hogy egy életforma a kertgondozás és ők szívesen élnek is eszerint.