Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Megválasztották az idei karnevál borát

Adásban volt: 2017. augusztus 4.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Ötvennégy fehér-, huszonhat vörös-, tizenkettő rosé- és hat gyümölcsbor versengett a Savaria Történelmi Karnevál Bora 2017 címért. Idén először határon túlról, a szlovéniai Muravidékről is érkeztek borok a megmérettetésre. A zsűri döntése alapján a Karnevál Bora címet egy Shiraz válogatás viselheti.

„Magyarország szinte minden borvidékéről jöttek, illetve neveztek a versenybe borokat, és azt hiszem, az idei esztendőben először történik, hogy külföldről, Muravidékről, Lendváról is jelezték az ottaniak, hogy szeretnének részt venni a megmérettetésen.”

- így összegezte Puskás Tivadar polgármester a tizennyolcadik Savaria Történelmi Karnevál borversenyét a kóstolást megelőzően. Az esemény iránt megnyilvánuló egyre növekvő érdeklődést mutatja, hogy idén rekordszámú nevezés érkezett.

Baráth Sándor - zsűrielnök
“Nagyon kevés volt az a bor, amit ki kellett zárni, nem lehetett igazán értékelni. Ez örvendetes színvonalemelkedést jelent. Egyébként ennyi bort kóstolni a zsűrinek is megerőltető feladat”

Először versenyeztek külön kategóriában a gyümölcsborok is. A fehérborokat értékelő bizottságnak jócskán volt dolga, a borok hatvan százaléka ebbe a katgóriába tartozott.

Márkus Béla - okleveles borbíráló
“Az is feladatunk, hogy értékeljük a borok mögött álló borászati teljesítményét is. Értékeljük, hogy mit tett a borász, mit kockáztatott akár a szőlővel kint a hegyen, hogy egy ilyen minőségű, késői szüretelésű bort készítsen.”

A Karnevál legjobb édes fehérbora a Borbély Családi pincészet 2015-ös késői szüretelésű Badacsonyi Zeusz-a lett, a legjobb száraz fehér bor pedig a Feind Borház 2015-ös Narancsbora lett.

A Karnevál bora címet viszont vörösbor, a 2014-es Shiraz válogatás viselheti a Fekete Borháztól. Ez lett az újságírók és a karneváli fellépők kedvenc bora is, a nem szakmai alapon bíráló kóstolók között ott volt  a Szombathelyi Televízió munkatársa, Erős D. Zoltán is.

A győztes borokat bárki megkóstolhatja majd a Savaria Karneválon, a borok utcájában.

2017. augusztus 04.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében