Hírek

Megválasztották Szombathely diákönkormányzatának új vezetőit

2019. március 07., 14:55

Idén a város 32 általános- és középiskolája összesen egy-egy jelöltet állított a diákpolgármesteri és a diák-alpolgármesteri címre is. Rájuk adhatták le támogató szavazatukat szerda délután a diákságot képviselő elektorok. A megbízatás egy évre szól.

Megválasztották Szombathely diákönkormányzatának új vezetőit

Puskás Tivadar - polgármester
„A választás a demokrácia ünnepe. Az a pillanat, amikor azokat megválaszthatjuk, akik a későbbiek folyamán képviselnek bennünket. Képviselnek bennünket, a közösség tagjait.”

A közösségért dolgozni pedig felelősségteljes szolgálat – így köszöntötte a diákokat Puskás Tivadar polgármester. 26. alkalommal gyűltek össze a város diákságát képviselő elektorok, hogy megválasszák a diákönkormányzat új vezetőit.

Unger Patrik – leköszönő diákpolgármester
„Úgy érzem, elég színvonalas és diákönkormányzat szintű évet zárhatunk.”

Az egy éves ciklus cégén leköszönő Unger Patrik diákpolgármester sikeresnek értékelte az eddigi munkát.

Szabó Milán – leköszönő diák-alpolgármester
„Ez az év a diákönkormányzat életében a fejlődés éve volt.”

Szabó Milán eddigi diák-alpolgármester pedig kiemelte, hogy sikerült olyan csapatot létrehozni az elmúlt egy évben, amely hatékonyan működött együtt a programok szervezésében és a problémák megoldásában is. A város 32 általános és középiskolája idén csak egy-egy jelöltet állított a diák polgármesteri és -alpolgármesteri feladatra, Sziber Máté a Puskás Tivadar Szakgimnázium 11-es, és Németh Csenge Borbála a Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnázium 10-es tanulói indultak a címért.

Sziber Máté - diákpolgármester
„Úgy érzem, hogy a diákok bizalmat fektetnek belém, és próbálok ennek eleget tenni. Fontos lesz számomra az, hogy minden program, amit szeretnének, azok megvalósíthatóak legyenek, és a kommunikáció és az együttműködés csak javuljon.”

Németh Csenge Borbála - diák-alpolgármester
„Igyekszem Mátéval együtt produktívan dolgozni és jó eredményt összehozni, konkrét terveket még nem szeretnék elárulni. A főbb eseményeket, amiket említettünk a gyűlésen is, mint például a városi gólyaavató, ez a legfőbb eseményünk, ezt mindenképpen szeretnénk még színvonalasabbá tenni.”

Az intézmények tanulóinak képviselői, az elektorok nagy többséggel támogatták a két jelöltet. A városi diákönkormányzat új vezetői március 15-én, a múzeumkertben tartott ünnepségen vehetik át megbízólevelüket és a város kulcsát.