Hírek

Megvan az első Hali győzelem az NBII-ben

2019. augusztus 21., 18:43

A Merkantil Bank Liga negyedik fordulójában a Szolnok látogatott a vasi megyeszékhelyre. A Szombathelyi Haladás nagy kedvvel játszva aratott magabiztos győzelmet és ezzel a sikerével továbbra is veretlen a másodosztályban.

Megvan az első Hali győzelem az NBII-ben

A Haladás három döntetlennel, míg a Szolnok két győzelemmel és egy vereséggel kezdte a bajnokságot. (04:28-) Már a 3. percben megszerezte a vezetést a hazai alakulat. Egy tetszetős vasi támadás végén Medgyes bombázott a kapuba. (08:25-) A nyolcadik percre aztán már kettővel ment a Hali! Az első gól szerzője ezúttal az előkészítésért felelt, majd a friss igazolás Novák Csanád csukafejesből vette be Molnár Tamás kapuját. (30:40-) A félidő hajrájában növelhette volna előnyét a Haladás. Először a nagyon jó formában játszó Medgyes fejese tévesztett célt, (33:25-) majd Németh Milán bólintott a kapu fölé.

Csábi József - vezetőedző, Szolnok
“Egy nagyon csodálatos körülmények között játszottunk, egy nagyon szép stadionban és egy picit rutintalan csapat benyomását keltette a a csapatom, pedig erre készültünk egész héten és nyolc perc alatt eldöntöttük a mérkőzés sorsát, sajnos negatív értelembe.”

A szünet után hazai sarokrúgást követően robbant a kapu előterébe Jancsó András, azonban a védő szorításában fölé bombázott. (25:05-) Egy szép rövid passzos játékra épülő akció végén Nyári kísérletét a gólvonalról vágta ki egy szolnoki hátvéd. (30:51-) A nagy nyomást a 76. percig bírta a vendég együttes. Németh Márió lövését először még blokkolta a kapus, azonban a lecsorgó labdára Eszlátyi érkezett jó ütemben és közelről nem hibázott. (48:54-) Ezzel a sikerrel a Haladás előrelépett a 13. helyre valamint továbbra is veretlenek a másodosztályú bajnokságban.

Supka Attila - vezetőedző, Haladás
“Először is úgy gondolom megérdemelten nyertük meg a mérkőzést amire készültünk és amit megbeszéltünk a játékosokkal azt az első negyedórában nagyon jól végrehajtottuk.“

A következő fordulóban nehéz mérkőzés vár a szombathelyiekre, hiszen a listavezető Csákvár otthonába látogatnak Supka Attila tanítványai.