Hírek

Megvan az SZKKA első NBI-es győzelme

2019. november 05., 12:52

Fergeteges mérkőzésen szerezte meg első élvonalbeli hazai győzelmét az SZKKA együttese. Marosán György lányai - levetkőzve a szimpatikus vesztes szerepét - 5 góllal múlták felül a Dunaújvárost Répcelakon.

Megvan az SZKKA első NBI-es győzelme

Sipeki Flóra és Mayer Szabina nélkül várta az SZKKA a Dunaújvárost. Felváltva potyogtak a gólok a mérkőzés elején, Tomasevics bravúrt bravúrra halmozott hazai oldalon. Lecserélésével azonban 2 góllal megléptek a vendégek és ezt a félidő nagy részében tartani is tudták. Az SZKKA hiába egyenlített többször is, Marosán György tanítványai nem tudták átlépni saját árnyékukat. A szünethez közeledve azonban megtört a jég, amihez kellettek Tomasevics elképesztő védései is. A hajrából a szombathelyiek jöttek ki jobban, Varga időn túli hetesének köszönhetően 12-10-es állással fordultak a csapatok.

A második félidőt már teljes egészében uralták a vasiak. Hiába próbálkoztak szabálytalanságokkal tördelni a mérkőzést az újvárosiak, a hazaiak lendülete cseppet sem hagyott alább. Csire Fanni gyönyörű ejtésével már 6 góllal ment az SZKKA, és innen már nem volt visszaút a vendégeknek. A végeredmény: SZKKA - Dunaújváros 23:18.

Marosán György - vezetőedző, SZKKA
"Nagyon örülök neki, hogy sikerült abból a mélységből, abból a mentális mélységből visszajönni, ami talán egészen szerda reggelig tartott. Ez egy fantasztikus munka volt, le a kalappal minden egyes játékos előtt, mindenki előtt: technikai vezetőtől, másodedzőig, kapusedzőig, elnökön keresztül ebbe mindenki benne volt."

A szombathelyiek győzelmükkel feljöttek a tabella 10. helyére. Folytatás szombaton 18 órától, az MTK otthonában.