MNB - 2
MNB

Hírek

Megyei kulturális programokat mutattak be a turisztikai szolgáltatók számára

2012. január 26., 16:35

A találkozót a Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamarta szervezte. A cél elsősorban az volt, hogy az érintettek együtt keressék meg azokat a kapcsolódási pontokat, melyek révén egymás munkáját segíteni tudják és így még több vendég érkezhet ide.

Megyei kulturális programokat mutattak be a turisztikai szolgáltatók számára

Elsősorban a természet szerelmesei, a kirándulni vágyók keresik fel Velemet, hogy közben akár több éjszakát is eltöltsenek az itteni szálláshelyeken. A vendéglátóknak azonban főhet a fejük, mit ajánljanak számukra, ha mondjuk esik az eső.

Balogh Enikő, Virágos Vendégház, Velem
Főleg a turisták jönnek, de ha olyan az idő, hogy nem tudnak kirándulni, akkor kell valami programot programot ajánlani nekik, és akkor Szombathely, Kőszegen szoktam keresni lehetőséget.

Az elmúlt évben régiónkban négy százalékkal csökkent a belföldi vendégforgalom. Szakemberek szerint a szállásadók és a programszervezők is profitálhatnak abból, ha egymást kölcsönösen ajánlják a látogatóknak. Egyebek mellett ezt a szempontot is figyelembe veszi a Magyar Turizmus Zrt., amikor elbírálja, mely kulturális események méltók a Nyugat-Dunántúl Kiemelt Rendezvénye címre. A pályázat 20 nyertese 5 évig viselheti majd ezt a címet és marketingtevékenységükhöz jelentős támogatást kapnak.  

Tama István - regionális igazgató, Magyar Turizmus Zrt.
Azt mutatják a statisztikák,  hogy sokkal többet költenek egy rendezvényen azok a vendégek, akik messzebbről érkeznek  ide, nagyon fontos az imázs, a márkaépítő hatásuk, tehát hogy hozzákapcsolják a rendezvényeket egy-egy városhoz.

A közeli országokból érkező turisták száma 7%-kal nőtt tavaly. Így felértékelődött a szerepe a programok külföldi reklámozásának is. Ezen a téren azonban még vannak hiányosságok.

Kiss Sándor - főtitkár, Vas megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Épp egy osztrák hasonló rendezvényen derült ki, hogy mennyire nem ismerik egymás programjait a határ innenső és túlsó oldalán élő vállalkozók, illetve az itt lakó lakosság sem.

A kamara az osztrák-magyar Tourist Net projekt keretében most leltárt készít a megye programjairól, később a burgenlandi rendezvényekről is. A kiadványt a tervek szerint a márciusi Utazás kiállításon már bemutathatják az érdeklődőknek.