Hírek

Megyei ünnepségek

2019. március 14., 13:09

Megkoszorúzták gróf Batthyány Lajos szobrát, majd ünnepi ülést tartott a Vas Megyei Közgyűlés, ahol megemlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójáról, és kitüntetéseket is átadtak.

Megyei ünnepségek

Gróf Batthyány Lajos szobrának megkoszorúzásával kezdődött a megyei megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulóján, majd a megyeházán ünnepi közgyűléssel folytatódott program.

A sárvári Herpenyő zenekar műsora után Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke időutazásra invitálta a hallgatóságot az 1848 előtti Vas vármegyébe. Beszélt a megye városairól, gazdaságáról, valamint 1848 meghatározó vasi személyiségeiről, így Horváth Boldizsárról, Vidos Józsefről, Hertelendy Miklósról és gróf Batthyány Lajosról.

A megemlékezést a megyei közgyűlés által alapította kitüntetések átadás követte. A Vas Megye Gazdaságáért Díjat Szigeti Tibor, a Schaeffler Savaria Kft. ügyvezetője vehette át.

Szigeti Tibor ügyvezető, Schaeffler Savaria Kft.
Én úgy gondolom, hogy első magyar ügyvezetőként egy ilyen elismerést átvenni, és magának a cég teljesítményét így elismerve, a megyei közgyűléstől megkapni ez egy óriási dolog, mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy itt az elmúlt évtizedekben tettünk a városért, tettünk a megyéért. Úgyhogy azt gondolom, hogy a jövőre ez nekünk nagyon nagy kihatással van, még motiváltabban, még odaadóbban fogunk dolgozni és tenni megyénkért, városunkért.

A Vas Megye Mezőgazdaságáért-díjat Avar Kálmánnak, a Vas Megyei Kormányhivatal növény-és talajvédelmi osztályvezetőjének ítélték oda.

Avar Kálmán osztályvezető, Növény- és Talajvédelmi Osztály, Vas Megyei Kormányhivatal
Nagy megtiszteltetésnek érzem, meg is lepett elnök úrnak a levele, amelyben értesítettek, hogy ezen a napon ilyen jeles kitüntetést kaptam. Feltételezem, ahogy a méltatásban is elhangzott, valamilyen szinten. Tulajdonképpen 79 óta dolgozom a megye mezőgazdaságában és 87 óta Tanakajdon.

Kuntár Lajos-sajtódíjjal tüntették ki a Szombathelyi Televízió szerkesztő-riporterét, Nemes Piroskát. Az ünnepi ülésen további 38 személy, illetve közösség kapott elismerést.