Hírek

Méltóképpen emlékezett Horváth Zoltánra a Falco KC Szombathely

2020. szeptember 15., 19:27

A sárga-fekete kosárcsapat a Kecskemétet és a Paksot is legyőzve nyerte meg a 11. Horváth Zoltán Emléktornát.

Méltóképpen emlékezett Horváth Zoltánra a Falco KC Szombathely

A hétvégén 11. alkalommal rendezte a házigazda Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Horváth Zoltán Emléktornát, melyen a 2009-ben tragikus körülmények között elhunyt válogatott centerre emlékeztek a résztvevők és a szurkolók. A szervezők eredetileg nemzetközi tornát szerettek volna rendezni, de a koronavírus-járvány miatt külföldi csapat nem érkezhetett, így a Kecskemét és a paksi Atomerőmű SE volt a Falco ellenfele a háromnapos erőpróbán.

A sérülésektől tizedelt szombathelyi csapat a nyitónapon a Kecskemétet látta vendégül az Aréna Savariában, Gasper Okorn együttese nagyon sima mérkőzésen, 83-49-es győzelmet aratott. A zárónapon lejátszott Paks elleni összecsapás már jóval szorosabban alakult, ám a sárga-feketék behúzták a meccset, így két győzelemmel megnyerték a 11. Horváth Zoltán Emléktornát.

Az eredményhirdetésen az egyéni díjakat is besöpörték a Falco játékosai: a legjobb centernek DeQuon Lake-t, a legjobb hazai játékosnak Váradi Benedeket, a torna legértékesebb játékosának pedig Kyan Andersont választották.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco KC Szombathely
“Azt gondolom, hogy nehéz szituációban voltunk, itt a szezon elején több sérüléssel küzdünk, de mindig túl fogjuk élni. Nyolc játékossal játszottunk, mindenki kiadta a maximumot magából. Köszönjük a két másik résztvevőnek, hogy eljöttek és tudtunk két jó mérkőzést játszani, sokat gyakorolni. Biztos vagyok benne, hogy az októberi rajtra készek leszünk.”

A sárga-feketék a héten két újabb edzőmeccset játszanak, kedden a Sopron, vasárnap az Oroszlány ellen lépnek pályára zárt kapuk mögött.