Hírek

Mezőgazdasági gépész szakma kiváló tanulója

2016. április 19., 17:19

Hazai siker született a mezőgazdasági gépész szakma kiváló tanulója versenyen Vépen, ahol 24 fiatal, három napon át versengett a megtisztelő címért. A vizsgabizottság értékelése szerint minden idők legjobb versenyzői mérték össze tudásukat.

Mezőgazdasági gépész szakma kiváló tanulója

Hazai közönség előtt vastapssal üdvözölték a mezőgazdasági gépész szakma kiváló tanulóját, Hajdú Gergő Tamást Vépen, a Mezőgazdasági Szakképző Iskolában a 3 napos megmérettetés záróünnepségén.

Dömötör Csaba főosztályvezető, Földművelésügyi Minisztérium
Számunka azért is fontos a vépi középiskola, mert ez az FM fenntartásában működő intézmény az, amelyik most első alkalommal már egy új rendszer szerint megszervezett szakma kiváló tanulója vizsgának adott helyet. Ugye ez volt az első olyan gépész SZKTV, ahol a komplex szakmai vizsga szabályai szerint szervezték meg ezt.

A komplex vizsga írásbeli részét Gödöllőn teljesítették a versenyzők, mind a 24-en jeles eredménnyel. Az elméleti vizsga szóbeli részére a vépi forduló első napján került sor, amit a 2. napon a gyakorlati feladatok követtek.

Majoros Ferenc a versenybizottság elnöke
Ezek a feladatok voltak a szántási feladat, volt egy rakodógépes feladat, aztán volt egy technológiai feladat, ahol kaszapengéket kellett felszegecselni egy kaszasínre, illetve volt egy erőgépes feladat.

A legjobb 15 versenyző itteni szereplésével jeles szakmunkás bizonyítványt is szerzett. A győztes a siker ellenére is szorgalmasan folytatja tanulmányait, mielőtt karrierjének építésébe kezd.

Hajdú Gergő Tamás
Most még jövőre vissza szeretnék jönni gépjavítóra, ide az iskolába. Utána meg valami kis munkahelyet keresnék, ilyen gépüzemeltetés, gépjavítás szempontjából itt a környéken.

Az elmúlt 3 évben is vépi diák nyerte a szakma kiváló tanulója versenyt mezőgazdasági gépész kategóriában. Ez az eredmény az itt folyó munka elismerése is egyben.

Hollósi Éva igazgató
Elhelyezkedhetnek a végzett fiataljaink vállalkozóként. Saját vállalkozást működtethetnek. Én azt gondolom a növénytermesztésnek az alapja az, hogy a műszaki ismeretekkel felvértezve kerüljenek ki, aztán elhelyezkedhetnek különböző gépgyárakban, üzemekben, erre szintén jó ez a végzettség. Szolgáltató szférában elhelyezkedhetnek különböző gépjavítóként.

A mezőgazdasági gépész szakma kiváló tanulója verseny eredményhirdetésén hangsúlyozták, a diákok jó teljesítménye a munkaerőpiacon is előnyükre válik majd.